Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Αναμμένο τσιγάρο και απορρίμματα τα αίτια της φωτιάς στα Βασιλικά


Μικρής έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από περίπου μισή ώρα στην 6η στάση Βασιλικών Σαλαμίνας σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία και η Τροχαία Σαλαμίνας έσπευσαν για ακόμη μια φορά σε χρόνο μηδέν στο σημείο της φωτιάς με αποτέλεσμα να την προλάβουν προτού επεκταθεί.   

Η φωτιά σύμφωνα με τις πληροφορίες την Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οφείλεται σε αναμμένο τσιγάρο που σε συνδυασμό με σωρό ξερόχορτων και απορριμμάτων προκάλεσε την ανάφλεξη. 



Να τονίσουμε πως η σημερινή φωτιά στα Βασιλικά ήταν από τις πιο επικίνδυνες μιας και η εστία της πυρκαγιάς ήταν εντός οικοπέδου με ευτυχώς χαμηλή βλάστηση το οποίο περιτριγυριζόταν από κατοικημένα σπίτια. Επίσης πρέπει να σημειώσουμε πως ο άνεμος δεν ήταν σύμμαχος των ανδρών της Πυροσβεστικής αφού φυσούσε προς την κατεύθυνση πευκοδάσους όπου στην περίπτωση που οι φλόγες έφταναν σε αυτό το σημείο η κατάσταση θα ήταν πολύ πιο δύσκολη για όλους.


Ακόμα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως για πολλοστή φορά οι κάτοικοι ενώ δέχονται εντολές εκκένωσης των σπιτιών τους δεν υπακούν δημιουργώντας πρόβλημα στους πυροσβέστες που εκείνη την ώρα κάνουν την δουλειά τους.

Εν τέλει τέλος καλό όλα καλά για ακόμη μια φορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου