Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Ξεκίνησε το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών απ' το Λύκειο Ελληνίδων


Η έναρξη του 5ου  διεθνούς φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώνει κάθε χρόνο το Λύκειο Ελληνίδων Σαλαμίνας, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων.

Χορευτές από 6 χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία, Ιταλία, Ινδία και Κροατία) συγκεντρώθηκαν και έδωσαν μια πολύ όμορφη χορευτική παράσταση στο κοινό της Σαλαμίνας με παραδοσιακούς χορούς της κάθε χώρας ενώ τόνισαν πως το κυριότερο είναι οι δεσμοί φιλίας που δημιουργούνται μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων και λαών μέσω του φεστιβάλ. 


*Αξίζει να σημειωθεί πως οι χορευτές όλων των χορών νωρίτερα είχαν παρελάσει χορεύοντας στο κέντρο της πόλης με τον κόσμο να τους πλαισιώνει και να τους χειροκροτεί.

Επίσης χαιρετισμό προς τον κόσμο που παρευρέθηκε στην πλατεία Ηρώων αλλά και στους χορευτές των έξι χωρών πραγματοποίησε και ο νέος δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος, λέγοντας μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα από την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ τόσων πολλών και διαφορετικών ανθρώπων αλλά και την γνωριμία με άλλες κουλτούρες ξένων χωρών.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει 5 ημέρες από τις 17 έως και τις 21 Ιουλίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε στην επίσημη σελίδα του Λύκειου Ελληνίδων στο Facebook (Λύκειο των Ελληνίδων Σαλαμίνας - Lykion ton Ellinidon Salaminas )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου