Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Συνέντευξη με τον υποψήφιο βουλευτή της Ν/Δ στη Β΄ Πειραιά Δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρκόπουλο

Δημήτρης Μαρκόπουλος

"Μου είχαν προτείνει να πάω περιφερειάρχης στη Πελοπόννησο, όμως αρνήθηκα για τη Β' Πειραιά"

Τί αποκαλύπτει ο υποψήφιος με τη ΝΔ για τον ίδιο και τις σχέσεις του με τη Σαλαμίνα

Πάντα η συζήτηση με έναν συνάδελφο, ένα δημοσιογράφο, είναι πιο χαλαρή κι ενίοτε αποκαλυπτική των προθέσεων και σκέψεων του. Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος μπορεί να ανακοινώθηκε πρώτος, 20 ημέρες πριν τους άλλους συναδέλφους του στο κόμμα,  ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β' Πειραιά, μπορεί να θεωρείται από αρκετούς έως και φαβορί για εκλογή στις 7 Ιουλίου, όμως όπως μας εξομολογείται εξακολουθεί να έχει το δημοσιογραφικό σαράκι. "Θα σου είμαι ειλικρινής Χρήστο. Ακόμα σκέφτομαι δημοσιογραφικά κι όχι πολιτικά" τονίζει. Πριν από δέκα ημέρες, στο Κερατσίνι, ήλθε για λογαριασμό του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με στόχο να εγκαινιάσει την προεκλογική του καμπάνια και να τον ενισχύσει. Εκεί, μαθαίνουμε πως ο τέως πρωθυπουργός παρουσία 15 επιχειρηματιών της περιοχής εκ των οποίων και ο πρόεδρος των εφοπλιστών Θοδωρής Βενιάμης, ξεκάθαρα "έδειξε" τον Δημήτρη Μαρκόπουλο ως αυτόν που θα πρέπει να υποστηριχθεί από τον κόσμο της ΝΔ στην περιφέρεια. "Ποτέ δεν έκρυψα τη στενή σχέση αγάπης κι εκτίμησης που έχω με τον τέως πρωθυπουργό.
Θεωρώ πως ο Αντώνης Σαμαράς έσωσε τη χώρα από τον γκρεμό και την κράτησε στην Ευρώπη. Ήταν εκείνος που με ρώτησε πρώτη φορά αν θα πολιτευτώ. Είχε διαγνώσει το ενδιαφέρον μου κι ας μην το είχα παραδεχθεί τότε. Θα σου αποκαλύψω Χρήστο μάλιστα πως από τον Αντώνη Σαμαρά πέρυσι τέτοια εποχή περίπου είχα δεχθεί και μια ακόμα άκρως τιμητική πρόταση. Να κατέβω ως υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη ΝΔ απέναντι στον Πέτρο Τατούλη. Δεν μπορούσα όμως να δεχθώ καθώς ζω στη Β' Πειραιά και αυτή τη μάχη εκλογικά ήθελα να δώσω. Τη μάχη του τόπου μου" αναφέρει.

Δημοσιογράφος με επικέντρωση στα οικονομικά, από το 2012 και μετά υπήρξε ένας από τους λιγοστούς που τηλεοπτικά στήριξαν ευθέως τη ΝΔ στη συγκυβέρνηση με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. "Το έκανα γιατί έβλεπα τη λαϊκιστική επέλαση που ερχόταν με τον έξαλλο Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Κόποι δυόμιση ετών, θυσίες που ήδη οδηγούσαν σε έξοδο από την κρίση, χάθηκαν. Η Ελλάδα απώλεσε σημαντικό έδαφος ενώ και η ποιότητα της Δημοκρατίας μας είχε σημαντικές εκπτώσεις αυτό το τετραετές συριζαϊκό διάστημα" όπως τονίζει.

Γεννημένος στα Μανιάτικα και κάτοικος Κορυδαλλού, 44 ετών σήμερα, ρωτήθηκε από τις ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ για τη σχέση που έχει με τη Σαλαμίνα. 'Ψέματα εγώ δεν θα πω. Γνωρίζω το νησί από την τουριστική του πλευρά. Όπως πολλοί, το επισκέπτομαι χρόνια τα καλοκαίρια με παρέες. Όμως έχω πραγματικά δεθεί μαζί της και με τα προβλήματα που έχει. Θεωρώ αδιανόητο το γεγονός πως ένα τόσο ιατρικό νησί δεν έχει ακόμα αναδείξει τη συνεισφορά του στο παγκόσμιο ιστορικό γίγνεσθαι. Πως δεν υπάρχουν μαρίνες και άλλες σημαντικές τουριστικές υποδομές. Πως οι δρόμοι δεν είναι λειτουργικοί και θρηνούμε διαρκώς θύματα. Πως δεν υπάρχει δομή πρωτοβάθμιας παροχής ιατρικής περίθαλψης. Δεν είναι δυνατό η Σαλαμίνα να μην έχει πλήρη αστυνόμευση και να έχει ελάχιστες δυνάμεις της αστυνομίας πολύ περισσότερο όταν φιλοξενεί άνω των 250.000 κατοίκων κάθε καλοκαίρι. Πιστεύω πως έχει έλθει η ώρα η Σαλαμίνα να αλλάξει. Με πολιτικές του παρελθόντος, με το "δεν βαριέσαι έχει ο Θεός" και με κουρασμένες λύσεις σε επίπεδο πολιτικού δυναμικού δεν πάμε μπροστά. Με θλίβει βαθιά, νέα παιδιά από το νησί να μην μπορούν να βρουν δουλειές. Να μην έχουν τη δυνατότητα να κρατηθούν στον τόπο τους. Και ξέρεις Χρήστο, δουλειές δεν είναι αυτές των 400 ευρώ που αποτελούν χαρτζιλίκια. Η Σαλαμίνα θέλει σχέδιο τουριστικοποίησης της κι ανάδειξης της ιστορικότητας της. Ανάδειξη του τοπικού εμπορίου και της καινοτομίας. Θέλει πλάνο υποδομών. Σε όλα αυτά λόγω της μεγάλης μου εμπειρίας στα οικονομικά (σ.σ. ο Δημήτρης Μαρκόπουλος έχει βραβευτεί το 2010 από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Μπότση ως κορυφαίος οικονομικός δημοσιογράφος) μπορώ να συνεισφέρω. Δεν μπορεί η Β' Πειραιά να ψηφίζει λες και είναι ένας μικρός επαρχιώτικος νομός. Να επιβραβεύει κάποιον πολιτικά μόνο και μόνο γιατί ανήκει στο τάδε ή το δείνα σόι ή επειδή ως γιατρός κάνει δωρεάν εξετάσεις. Επειδή έχει κάνει δωρεάν δικόγραφα και άλλα. Η Β' Πειραιά και κατ΄επέκταση η Σαλαμίνα θέλουν πολιτικούς με σχέδιο και γνώσεις των επενδύσεων. Με γνώση του 21ου αιώνα κι όχι του 20ου".

Είναι γνωστό επίσης πως η Δημήτρης Μαρκόπουλος αποτελεί στενό συνεργάτη και οικογενειακό φίλο του τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή, πως αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη (σ.σ. κακές γλώσσες λένε πως μπορεί να είναι έως κι ένας από τους επόμενους κυβερνητικούς εκπροσώπους αν και ο ίδιος το αρνείται) και πως έχει για χρόνια διατελέσει σύμβουλος επικοινωνίας και στρατηγικής σε μεγάλα γκρουπ όπως ο όμιλος Κοπελούζου. "Ποτέ δεν έκρυψα την ατζέντα και το παρελθόν μου. Είμαι ένας άνθρωπος με γνωριμίες κι επαφές. Με εμπειρία στην επιχειρηματικότητα. Αυτή την πολιτική κι επιχειρηματική ατζέντα θέλω να θέσω υπό την κρίση σας στη Σαλαμίνα. Γνωρίζω πως υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις στο νησί όπως η ζεύξη. Όμως βλέπω μια λογική του άρον άρον. Του τσάτρα πάτρα. Πως όμως το νησί θα πάει στο μέλλον και σε λύσεις καταλυτικές όταν δεν έχει εκπνονηθεί καν μια σοβαρή μελέτη οικονομικής και κοινωνικής επίπτωσης για ένα τόσο μεγάλο έργο; Τον κόσμο και την επίδραση επάνω του από μια τέτοια λύση την έχει σκεφτεί κανείς; Δεν πρέπει να τη μετρήσουμε πριν προχωρήσει το ο,τιδήποτε; Θα το επαναλάβω λοιπόν μονότονα: η Σαλαμίνα θέλει σχέδιο κι όχι βεβιασμένες λύσεις. Θέλει πολιτικά πρόσωπα με γνώση κι όχι λύσεις άλλων ετών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου