Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΔΑΣΩΜΕΝΩΝ ΑΓΡΩΝ



Ψηφίστηκε η τροποποίηση του άρθρου 67 του ν. 998/79 για τους δασωμένους αγρούς σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη να αιτείται στη δασική υπηρεσία την έγκριση της χρήσης έκτασης δάσους, έως 30 στρεμμάτων, μόνο για γεωργική ή δενδροκομική καλλιέργεια, εφόσον έχει τίτλους ιδιοκτησίας μέχρι το 2004. Για εκτάσεις μεγαλύτερες των 5 στρεμμάτων απαιτείται τεχνοοικονομική μελέτη, ώστε να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της καλλιέργειας που θα αντικαταστήσει το δάσος.

Η νέα διάταξη θα ενισχύσει την νησιωτική, ορεινή και αγροτική οικονομία προσφέροντας εργασία και εισόδημα στις τοπικές κοινωνίες. Ιδιαιτέρως, δε, στα νησιά Κυθήρων και Αντικυθήρων προβλέπεται να επιλύσει πολλά προβλήματα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος στην από 26-11-2018 συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο έθεσε το θέμα τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής και η Π.Ε Νήσων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υποστήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.
Άλλωστε, ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης έχει γίνει αποδέκτης σωρείας αιτημάτων από πολίτες, φορείς και οργανώσεις, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης των αγρών που αφέθηκαν –λόγω μετανάστευσης– και έγιναν δασικές εκτάσεις, για γεωργική ή δεντροκομική καλλιέργεια.
Πρόκειται για ένα ορθό και δίκαιο μέτρο προς την σωστή κατεύθυνση στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου