Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ;



Όσο πικρή κι΄ αν είναι η αλήθεια δεν παύει να είναι Αλήθεια!
Είναι  πολύ σημαντικό και έχεις μεγάλη ευθύνη  την ώρα που φτάνεις
στην κάλπη   και ρίχνεις το ψηφοδέλτιο  με την επιλογή σου συντελείς και εσύ για το αν το νησί θα πάει μπροστά και θα αλλάξει προς το καλύτερο αυτός ο τόπος με την βαριά ιστορία  που τόσο αγαπάς η θα συμβάλεις να χαθεί ακόμα μια δημαρχιακή θητεία.
Για κάτσε λοιπόν να σκεφτείς εσύ που πέντε χρόνια πριν κάποιοι κατάφεραν να σε εξαπατήσουν, να σε κοροϊδέψουν, να σου πουλήσουν παραμύθια της χαλιμάς και φύκια για μεταξωτές κορδέλες, απλά και μόνο για να καταφέρουν να ψηφήσεις την πιο άχρηστη  και καταστροφική δημοτική αρχή  που πέρασε ποτέ στην ιστορία του  αυτού τόπου μας.
Σε εξαπάτησαν, σε κορόιδεψαν και κατάφεραν να σου υφαρπάξουν την ψήφο σου για να την εκμεταλλευτούν όχι για το καλό και τη πρόοδο ης Σαλαμίνας και των κατοίκων της αλλά αποκλειστικά για πάρτι τους.

Και δυστυχώς ήταν αρκετοί αυτοί που συνεργάστηκαν και την δεύτερη Κυριακή ήταν όλοι εναντίον ενός για να επιτύχουν  το στόχο  τους, κάτι που πρώτη φορά συνέβη στα χρονικά της Σαλαμίνας.
Θυμάσαι αλήθεια τα πόσα “ΘΑ” σου είπαν και τα παραμύθια που σου πούλησαν για να σε πείσουν;
Θυμάσαι ποιοι ήταν αυτοί που σηκώνοντας τα χέρια ψηλά  σφιχταγκαλιασμένοι ανέβηκαν μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής στη εξέδρα μαζι με την Ναννου;
Θυμάσαι ποιοι ήταν αυτοί που σε προέτρεψαν και σου έδωσαν <γραμμή>
Για να ψηφήσεις αυτήν που “ΘΑ” έκανε θαύματα και “ΘΑ” έσωζε την Σαλαμίνα;
Για να θυμηθούμε λοιπόν ποιοι ήταν; Μάριος Τραυλός, Θανάσης Μακρής, Σπύρος Σοφράς, Βαγγέλης Αστράκος και πίσω από την κουρτίνα η Δέσποινα Καρούση μαζι με τους συνεργάτες τους.
Και το αποτέλεσμα; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα του παραμυθιού που σου πούλησαν; Το απόλυτο μηδέν, το απόλυτο χάος, το απόλυτο τίποτα, μιας καταστροφικής και χαμένης πενταετίας για τον τόπο μας, μιας πενταετίας που πλέον όλοι μας έχουμε καταλάβει το παιχνίδι που έπαιξαν πίσω από την πλάτη μας εις βάρος μας και εις βάρος των παιδιών μας.
Και ερχόμαστε στο σήμερα.
Αλλάζοντας μάσκες  και ρόλους οι ίδιοι πρωταγωνιστές προσπαθούν ξανακάνοντας τα αδύνατα δυνατά να ξαναπαίξουν το ιδιο έργο και να μας ξεγελάσουν ακόμη μια φορά για να συνεχίσουν όλοι μαζι το δικό τους γλέντι πίσω από τις δικές μας πλάτες.
Ο μεν Τραυλός αυτή τη φορά στα 72 του  από Δήμαρχος κατέληξε να είναι υποψήφιος στην δημοτική κοινότητα Σεληνίων ανεξάρτητος όπως δηλώνει κατηγορηματικά. Ο δε Σοφράς σε συνεργασία με τον Μακρή που στις 23 Μαρτίου του 2001 δήλωνε σε συνέντευξη του προς τον τοπικό τύπο ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος ανοίγοντας το δρόμο στους νέους, αποφάσισε και αυτός  να ξανά  σώσουν τη Σαλαμίνα. Ο Αστράκος είναι ο μόνος που αναγνώρισε το λάθος του και αναλαμβάνοντας το μερίδιο της δικής του ευθύνης στην καταστροφική πενταετία αποφάσισε να μην είναι ξανά στο προσκήνιο.
Όσο για τον τότε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό της Νάννου, Θρασύβουλο Μπάγιο; Αυτός κατάφερε αυτή τη φορά να πάρει τη στήριξη μέρους της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και να αναβαθμιστεί σε υποψήφιο δήμαρχο.
Για να μην αδικήσουμε τη Δέσποινα Καρούση αλλά και την Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α, Η μεν Καρούση είναι πλέον υποψήφια στην περιφέρεια Αττικής και η δε Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α με ανακοίνωση της δεν στηρίζει τουλάχιστον ανοιχτά και επίσημα κανέναν από τους υπάρχοντες συνδυασμούς καταλαβαίνοντας μάλλον το τραγικό λάθος που έκαναν την προηγούμενη φορά.
Τον ρόλο λοιπόν όλων αυτών λίγο πολύ τον μάθαμε πλέον αρκετά καλά και ξέρουμε ότι όλοι τους είναι συνυπεύθυνοι στην καταστροφική για τη Σαλαμίνα πενταετία που φτάνει ευτυχώς στο τέλος της.
Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε εμείς, ήρθε η ώρα να τους κουνήσουμε το μαντίλι, ήρθε η δική μας σειρά να τους πούμε το δικό μας πικρό γι αυτούς παραμύθι και να τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει, πρέπει να σκεφτούμε καλά και με την δύναμη που μας δίνει η ψήφος μας την Κυριακή να βάλλουμε ένα οριστικό τέλος στέλνοντας στα σπίτια να ξεκουραστούν γιατί αρκετά (κουράστηκαν)  αυτούς που τόσο πολύ ταλαιπώρησαν και έφεραν σε αυτή την κατάσταση το νησί μας.
Αυτή τη φορά δεν πρέπει να ακούσουμε τα παραμύθια τους δεν πρέπει επιτέλους να κοιτάξουμε το προσωπικό μας συμφέρον με τα γνωστά αποτελέσματα αλλά το συμφέρον του νησιού μας το συμφέρον του συνόλου  το συμφέρον και το μέλλον των παιδιών μας γιατί τα παιδιά μας αξίζουν να ζήσουν σε ένα νησί πιο όμορφο, πιο καθαρό, πιο αναβαθμισμένο, ένα νησί με αναπτυξιακή προοπτική αντάξιο της βαριάς ιστορίας του.
Τι λέτε υπάρχει περίπτωση να ξανακάνουμε το ιδιο λάθος;
Μπορεί κάποιους να τους στενοχωρήσω με αυτό το άρθρο αλλά τι να κάνουμε;
Η Αλήθεια όσο πικρή και στενάχωρη κι΄ αν είναι δεν παύει να είναι ΑΛΗΘΕΙΑ!
Με αγάπη για το νησί της καρδιάς μου και το μέλλον των παιδιών όλης της Σαλαμίνας!
Χρήστος Θεοχαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου