Τρίτη 21 Μαΐου 2019

"Φανερωμένη το Μοναστήρι στην Σαλαμίνα" τώρα μεταφρασμένο και στην αγγλική γλώσσα

Η Ιερά Μονή Φανερωμένης Σαλαμίνας είναι ένα ιστορικό μοναστήρι το οποίο ενέπνευσε  τη συγγραφή του βιβλίου "Φανερωμένη το Μοναστήρι στην Σαλαμίνα", έρευνα της Ειρήνης Ροκίδη.
Η μετάφραση αυτού στην αγγλική γλώσσα αποτελεί την συνέχεια και τη διάδοση της ιστορίας της Ιεράς Μονής δίνοντας έτσι την δυνατότητα να γίνει γνωστή η σπουδαιότητα και η ιστορικότητα της και σε άλλους ομόθρησκους ή μη λαούς.
Ήταν μεγάλη μου χαρά και ιδιαίτερη τιμή να συνδράμω στην υλοποίηση αυτού του έργου με την ευχή να υπάρξει ανταπόκριση και συνέχισή του για την πνευματική και πολιτισμική ανάπτυξη του νησιού μας.

  

Ο πολιτισμός διατηρείται διαχρονικά μόνο στον βαθμό που είναι εφευρετικός, δημιουργικός και εξελικτικός και μόνο μέσω μιας δυναμικής προσέγγισης έχει προοπτική.
H προσφορά των δώρων αυτών, συνάδει με το πνεύμα της Σαλαμίνας μας και τις αρχές και αξίες που εδώ και πολλά χρόνια  έχουν γαλουχηθεί όλοι  όσοι αγαπούν αυτόν τον τόπο. 
Όσοι  ξοδεύουν καθημερινά την ζωή τους  προσπαθώντας να δημιουργήσουν οι ίδιοι αξία, ξεκινώντας από το μηδέν, γνωρίζουν καλά ότι η ζωή προχωράει και εξελίσσεται μέσα από μικρές αλλά ουσιαστικές καινοτομίες... 
 

Με εκτίμηση 
Ευφροσύνη Μπερή - Λουρίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου