Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2019

Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας καλεί όλους τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες στην 24ωρη απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την
Τετάρτη 1 Μαϊου και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11.00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
 Η βίαιη αναπροσαρμογή των εισοδημάτων μέσω της δραστικής μείωσης μισθών, ημερομισθίων και η μεγάλη αύξηση της φορολογίας των τελευταίων ετών καθώς και η δυσκολία πρόσβασης σε μια σειρά κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών λόγω της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους, επιβάλουν δυναμικό αγώνα ενάντια σε πολιτικές που υποβαθμίζουν την ζωή των πολιτών.
Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

*Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους.
*Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις.
*Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
*Δίκαιο φορολογικό σύστημα, χωρίς καμία μείωση του αφορολόγητου ορίου.
*Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου
*Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
*Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας
*Διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη ενώνουμε την φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου