Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις

Σκληρή κριτική κατά του Eurogroup και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άσκησε μιλώντας χθες 1/10/2018 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς με αφορμή την κατάθεση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο του Προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «οι πολιτικές της τρόικας που εφαρμόστηκαν επί 8 χρόνια στην Ελλάδα δημιούργησαν ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο με στρατιές ανέργων και με εκατομμύρια φτωχούς. Οι συνταξιούχοι έχασαν το 40% των συντάξεών τους. Ήδη 1.157.000 συνταξιούχοι, δηλαδή το 1/4 απ' αυτούς ζουν με κάτω από 500 ευρώ μικτά ενώ συνεχίζεται η λεηλασία 80.000 συντάξεων χηρείας».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε:«Και σαν να μην έφτανε αυτό οι δανειστές απαιτούν και νέα μείωση συντάξεων από 1/1/2019. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να καταργήσει το νόμο για τις νέες περικοπές των συντάξεων συνεχίζει να εμπαίζει τους συνταξιούχους. Έτσι σήμερα κατέθεσε στην Βουλή Προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού με δύο σενάρια, με περικοπές και χωρίς περικοπές συντάξεων και ως νέος Πόντιος Πιλάτος, η κυβέρνηση παραπέμπει το ζήτημα των συντάξεων στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου».
Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κατέληξε: «Οι Έλληνες συνταξιούχοι στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση: Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Φτάνει πια, οι συνταξιούχοι απαιτούν αξιοπρέπεια και να στηριχθεί ο μόχθος τους».
Επισυνάπτεται βίντεο του Νότη Μαριά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου