Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Τι ’30, τι ’40, τι ’50: θεατρική παράσταση του 2ου Γυμνασίου Σαλαμίνας



Συμμετέχοντας στο 12ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Πειραιά,  η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Σαλαμίνας ανέβασε την επιθεώρηση «Τι ’30, τι ’40, τι ’50». Η παράσταση δόθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Παρασκευής 11 Ιουνίου 2018, στην κατάμεστη αίθουσα «Δ. Μπόγρη» στο Δημαρχείο Σαλαμίνας.
Την  παράσταση προλόγισε ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου, κ. Αναστάσιος Μετάνοιας. Χαιρετισμό απηύθυνε η Δήμαρχος κ. Ισιδώρα Νάννου. Στη συνέχεια,  οι μαθήτριες και οι μαθητές της θεατρικής ομάδας του σχολείου ενσάρκωσαν υποδειγματικά  τους ρόλους τους, ζωντανεύοντας αυθεντικά επιθεωρησιακά νούμερα και τραγούδια των δεκαετιών του ’30, ’40 και ’50, τα οποία  στηλίτευαν  τα κακώς κείμενα της εποχής ,  ψυχαγωγούσαν, αλλά και εμψύχωναν τον ελληνικό λαό.
Πρωταγωνίστρια η ίδια η κυρία Επιθεώρηση, η οποία παρουσίασε την πορεία της, αφηγούμενη ταυτόχρονα την ιστορία της Ελλάδας κατά τις προαναφερθείσες δεκαετίες. Η σκηνή γέμισε νιάτα, ομορφιά, ταλέντο και… ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Από την πρώτη στιγμή η πολυπληθής θεατρική ομάδα των τριάντα δύο παιδιών καθήλωσε το κοινό με το χιουμοριστικό, λαμπερό αλλά και συγκινητικό θέαμα που προσέφερε. Οι θεατές χειροκρότησαν με την καρδιά τους, γέλασαν με την ψυχή τους και ενέκριναν με το μυαλό τους. Μετά την παράσταση, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού σχολείου Σαλαμίνας, κ. Έλλη Κορρού, συνεχάρη θερμά τη θεατρική ομάδα και υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής των παιδιών σε πολιτιστικά προγράμματα , όπως το θεατρικό.
 Τους ρόλους ερμήνευσαν οι μαθήτριες και οι μαθητές:
Αγριανίτης Ελευθέριος, Αθανασοπούλου Δέσποινα,  Ανδριανού Δέσποινα, Αντιμαχίτη Βασιλική, Αράπη Κανέλα, Βιλλιώτη Αγάθη, Βιλλιώτης Γεώργιος, Γκούση Ζωή, Γραμματικού Αργύρα, Δραγομάνοβιτς Βαρβάρα, Δρίτσα Ειρήνη, Λάζου Ευθυμία, Λαϊβερά Αγγελική, Λεμπέσης Ευάγγελος, Λουκάς Κων/νος, Μπερής Κων/νος, Μπίλλιας Γρηγόριος, Μπούτος Ιωάννης, Παλαιολόγου Αικατερίνη, Πάλλα Ελένη, Παπαδημητρίου Σοφία, Παπακώστα Δέσποινα, Πούτος Περικλής,  Σκούφος Κων/νος, Σοφράς Άγγελος, Τζάνου Αναστασία, Τραντάκη Αναστασία, Τσάπελης Σπυρίδων, Τσόλκας Θεόδωρος.
Συντελεστές της παράστασης:
Διολέτη Ευαγγελία και Παπαδοπούλου Άννα (έρευνα, κείμενο διαλόγου γιαγιάς Επιθεώρησης- εγγονού, διασκευή, σκηνοθεσία)
Ρούσσης Χρήστος (βοηθός σκηνοθεσίας, επεξεργασία μουσικών κομματιών, ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό, τεχνική υποστήριξη)
Διονάς Ευάγγελος (σκηνικά)
Γκιόκα Σωτηρία (κοστούμια)
Ο μαθητής Παπανικολάου Βασίλειος και οι μαθήτριες Σοφρά Ξανθή και Τσελάι Άννα (τεχνική υποστήριξη)

Ευχαριστούμε τη Δήμαρχο κ. Ισιδώρα Νάννου και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Μαριδάκη ,που μας παραχώρησαν την αίθουσα και παρευρέθηκαν στην παράσταση. Επίσης, ευχαριστούμε για την παρουσία τους τον Αντιδήμαρχο                                                 κ. Ιωάννης Σκιαθίτη, τον  Αντιδήμαρχο κ. Προκόπη Γκλίστη, τον Πρόεδρο της ΣΕΠΕ, κ. Ιωάννη Λένη, τον Πρόεδρο της ΣΕΔΕ, κ. Σπύρο Κουτσούκο, τον Πρόεδρο του ΑΚΟΙΠΟΠ, κ. Γεράσιμο Δραγομάνοβιτς και  τη Δημοτική σύμβουλο κ. Σταυρούλα Γεροντιώτου.
Επίσης, ευχαριστούμε τον παλιό μας μαθητή Χριστόφορο Φιλιάγκο για τη βοήθειά του στη  μουσική επένδυση τριών τραγουδιών,  τη χοροδιδάσκαλο κ. Ρούλα Μπεγνή για τη διδασκαλία του ταγκό και τα καταστήματα «LE MINIOΝ» και «ΚΑΡΟΥΣΗΣ» για την ευγενική παραχώρηση επίπλων για τον σκηνικό διάκοσμο. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για τη συνδρομή του.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου