Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Δημοτικό Συμβούλιο: Νέο ξέσπασμα Αστράκου προς πρόεδρο: «Είσαι διορισμένη!»



Τελικά δεν υπάρχει δημοτικό συμβούλιο χωρίς ένταση, ακόμη κι όταν συμφωνούν, όπως σήμερα, που σχεδόν ομόφωνα ψηφίστηκε η αρνητική εισήγηση προς το ΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου ο εργολάβος της αποχέτευσης να μην πληρωθεί και τη συντήρηση του αναρροφητικού δικτύου μέχρι τώρα. 

Γρήγορα η συζήτηση ξέφυγε, οι σύμβουλοι με την ανοχή της προέδρου συζήτησαν γενικότερα για το θέμα, ωστόσο επειδή η κ. Πολύζου ήθελε να τελειώνει με την ψηφοφορία διέκοψε τον Β. Αστράκο, αφαιρώντας του τον λόγο για να προχωρήσει στην ψήφιση. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Αστράκος εξεγέρθηκε εναντίον της, εμποδίζοντας τη διαδικασία με τη φράση: «Είσαι διορισμένη. Δεν σε αποδέχομαι για πρόεδρο. Κατέβα κάτω να σταματήσω!». 


Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων συνεχίστηκε η ολιγόλεπτη ακόμη συνεδρίαση, αφού ο Β. Αστράκος ολοκλήρωσε αυτό που είχε να πει. Ωστόσο είναι εμφανές ότι υπάρχει πρόβλημα. Η πρόεδρος δεν είναι αποδεκτή. Λίγο ενωρίτερα, με την έναρξη της συνεδρίασης, έπρεπε να παρέμβει ο κ. Μπίλλιας, για να θυμηθεί  να πάρει απουσίες. Εξακολουθεί να πυροδοτεί το κλίμα, αλλάζοντας τη στάση της ανάλογα με το ποιος μιλά, χωρίς σεβασμό ούτε καν στην παλαιότητα.

Ήδη ο θεσμός που εκπροσωπεί  έχει ήδη πληγεί σοβαρά με τον διορισμό και όχι με την εκλογή της. Όμως ούτε αυτή η καταψήφιση από τους συναδέλφους της δείχνει να την πτοεί. Ηττημένη απ΄ όλο αυτό βγαίνει ποιος άλλος; Η δημοκρατία.
Βίκυ Ψυλλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου