Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Πρόεδρος με το στανιό!



Εγώ με την αξία μου και με τις αποφάσεις της αποκεντρωμένης!
Ποτέ και σε κανένα συμβούλιο δεν προεδρεύει άτομο που δεν είναι αποδεκτό από την πλειοψηφία. Ποτέ και σε κανένα συμβούλιο, ακόμη και του τελευταίου εξωραϊστικού συλλόγου της Κάτω Ραχούλας, δεν αναλαμβάνει πρόεδρος χωρίς να τον ψηφίσουν οι περισσότεροι. Μόνο στο Δημαρχείο της Σαλαμίνας έγινε κι αυτό. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρώτα να ψηφίζει τρεις ώρες και μετά να υποχρεωθεί με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που βασίζεται στη σημείωση και καταργεί τον νόμο, να δεχτεί ως πρόεδρο ένα άτομο που καταψηφίστηκε απ΄ όλες τις πτέρυγες και που για όσο διάστημα ήταν πρόεδρος το προηγούμενο έτος κατάφερε αυτό το κλασικό που ειπώθηκε κάποτε «να προσθέσει λίγα, να αφαιρέσει πολλά, να πολλαπλασιάσει τα προβλήματα και να διαιρέσει το συμβούλιο και την παράταξή της!».
 
Μόνο η κ. Πολύζου θα μπορούσε σήμερα να ακούει αυτά που άκουσε από όλη την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και τον κ. Αστράκο και να εξακολουθεί να είναι γαντζωμένη στην καρέκλα της προέδρου. Μόνο η κ. Πολύζου θα μπορούσε να παρακολουθεί τον κ. Χατζή να εκλέγεται ως αντιπρόεδρος με 24 θετικές ψήφους και τον κ. Κουτσούκο ως γραμματέας με 26, να καταχειροκροτούνται από το Δημοτικό Συμβούλιο και κείνη να παραμένει γαντζωμένη στην καρέκλα της προέδρου. Μόνο η κ. Πολύζου θα μπορούσε να παρακολουθεί τον κ. Καπετανάκη να παραιτείται της διαδικασίας επειδή έλαβε μόνο 14 ψήφους (εκείνη είχε λάβει 12) για λόγους ευθιξίας και παρόλα αυτά να παραμένει γαντζωμένη στην καρέκλα της προέδρου! Για πρώτη φορά, τουλάχιστον τα 20 χρόνια που παρακολουθούμε ανελλιπώς τα Δημοτικά Συμβούλια, γίνεται τόσο φανερό το έλλειμμα δημοκρατικής ευαισθησίας και σεβασμού στην αρχή της πλειοψηφίας.
Ο Γ. Τσαβαρής, παίρνοντας το λόγο, ξεκαθάρισε πως για την παράταξή του η κ. Πολύζου δεν θα είναι πρόεδρος παρά απλή προεδρεύουσα, η οποία δεν θα γίνει αποδεκτή. Ο Στ. Μπακαούκας τόνισε πως η εκλογή αυτή αποτελεί ιστορικό γεγονός, αφού η πρόεδρος εκλέχτηκε με το 1/3 των σταυρών και ο αντιπρόεδρος με το 80%! Την κατηγόρησε δε για αλαζονεία, αυταρχισμό, απαράδεκτη συμπεριφορά που δυναμιτίζει το κλίμα των συνεδριάσεων, ανικανότητα να διευθύνει τη συζήτηση και έλλειψη πολιτικού φιλότιμου. Ο Β. Αστράκος ξεκαθάρισε πως πολιτικά ποτέ το Σώμα δεν θα επιβραβεύσει αυτήν την απόφαση, ενώ ο Μ. Δερτούζος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατό αυτή η πρόεδρος να επιβληθεί στο σώμα, να σταθεί στην έδρα.
Παρά ταύτα η κ. Πολύζου ανέβηκε στην έδρα και πόζαρε για φωτογραφίες. Όπως δείχνει το πράγμα, πρόεδρος να΄ μαι και όπως να΄ μαι. Τελειώνοντας με τον χειρότερο τρόπο, και θα το επαναλάβουμε, μια πορεία στα κοινά που δεν πρόλαβε καν ν΄ αρχίσει. Γιατί η ιστορία έχει δείξει πως φωνή λαού οργή Θεού και στη δημοκρατία τίποτα δε γίνεται με το στανιό!
Βίκυ Ψυλλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου