Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Εγκληματική Αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής σε θέματα Περιβάλλοντος.

Η αδιαφορία της σημερινής δημοτικής αρχής, για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, για τα πραγματικά προβλήματα περιβάλλοντος είναι πασιφανής. Το ενδιαφέρον  της και η δράση  της είναι συνάρτηση των ωφελειών και της προβολής που μπορεί να έχει είτε  σε προσωπικό επίπεδο είτε  σε πολιτικό, πώς μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η παντελής αδιαφορία της  για την πρόληψη ή την προστασία έναντι των πυρκαγιών όταν:
·        Το υπ. Προστασίας του Πολίτη έχει εμβάσει το ποσό των 50.000 Ευρώ  για λήψη μέτρων  πυροπροστασίας.
·        Το  Δ.Σ μετά από συζήτηση Προ Ημερήσιας Διάταξης που προκάλεσε ο τέως Δήμαρχος κος. Σοφράς , αρχάς Αυγούστου, ενέκρινε την  ανάθεση του έργου.
·        ΄Εχουν ξεσπάσει τόσες πυρκαγιές σχεδόν σε όλο το πλάτος του νησιού και μάλιστα σε δυο -  τρις  περιπτώσεις πιθανή αιτία είναι το πέταγμα τσιγάρου.
΄Ολοι οι δρόμοι  του οδικού δικτύου,  είτε κεντρικού είτε περιφερειακού και στα δυo  τους άκρα (πρανή)  είναι καλυμμένοι από χορτάρι,  έτοιμο εν είδη πυρίτιδας να αναφλεγεί  με το πρώτο αποτσίγαρο που κάποιος ασυνείδητος περαστικός θα πετάξει. Δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία, το έγκλημα θα είναι μεγάλο , όμως θα έχει συντελεστεί, το δάσος θα έχει χαθεί, περιουσίες θα έχουν καταστραφεί, ποιος πραγματικά θα ικανοποιηθεί με το ότι θα αποδοθούνε ευθύνες ; πραγματικά κανένας σώφρον πολίτης.
΄Εστω και την τελευταία στιγμή  προκαλούμε τη δημοτική αρχή να προβεί άμεσα στη ανάθεση του έργου καθαρισμού των πρανών των επίφοβων δρόμων, ώστε αφενός να καλύψει και το ένταλμα που τους έχει χορηγηθεί, διότι διαφορετικά θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν σταλεί για το σκοπό αυτό, αλλά και αφετέρου ένας μεγάλος κίνδυνος καταστροφής του περιβάλλοντος να αποφευχθεί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΤΥΦΛΩΘΕΙΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου