Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Πολίτες Α-Β-Γ-Δ και βάλε! Κατηγορίας

Μπορεί κανείς να διανοηθεί στο Ελλαδιστάν του 2010 πως θα μπορούσε να ανοίξει αλλά και να πάρει όλες τις άδειες, από τους (άσπιλους και αμόλυντους) δημόσιους λειτουργούς που είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν τους ελέγχους, ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος; π.χ. ένα φαστ φουντ, ένα ουζερί, ένα εστιατόριο κ.λ.π.; Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας όταν το κατάστημα, υγειονομικού πάντα ενδιαφέροντος, δεν διαθέτει τουαλέτα. Και μάλιστα η τουαλέτα να είναι μέσα στο κατάστημα και να διαθέτει και προθάλαμο.
Αυτή την πανελλαδική πρωτοτυπία και άκρως παράνομη (πατέντα) θα τη δούμε σε ένα από τα κεντρικότερα καταστήματα της Σαλαμίνας, που λίγο πολύ όλοι μας έχουμε επισκεφθεί κάνοντας τα στραβά μάτια, αλλά κυρίως ο αρμόδιος ή οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας Πειραιά που αν μη τη άλλο, για το εν λόγω κατάστημα τουλάχιστον, θα έπρεπε να έχουν εκδιωχθεί από την υπηρεσία τους. Για το εν λόγω κατάστημα αν δεν αλλάξει η κατάσταση και διορθωθούν οι παρανομίες θα επανέλθουμε, γιατί ποτέ μας δεν κρεμάσαμε και ούτε θα το κάνουμε, επαγγελματία στα μανταλάκια.
Δεν μπορούμε όμως να μην καταγγείλουμε μια κραυγαλέα περίπτωση παρανομίας και παράλληλα υποτίμησης της νοημοσύνης μας. Πρόσφατα λοιπόν επισκεφθήκαμε την Έκθεση «Ναυτικό Σαλόνι» που πραγματοποιήθηκε στο METROPOLITAN CENTER δίπλα από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Ένας εκθεσιακός χώρος τεράστιος και όμορφος. Μέσα στο χώρο αυτό λοιπόν λειτουργούν καφετέριες, φαστ φουντ και εστιατόρια! Έως εδώ πάμε καλά, όταν όμως μπήκαμε με το γιο μου σε ένα εστιατόριο να φάμε (έχοντας την κακή συνήθεια να πλένουμε τα χέρια μας), πριν το φαγητό αναζητήσαμε τις τουαλέτες, αφού δεν τις βρίσκαμε ρωτήσαμε ένα υπάλληλο να μας υποδείξει που είναι οι τουαλέτες; Και τότε με απόλυτη φυσικότητα ο υπάλληλος μας πληροφόρησε ότι δεν υπάρχουν τουαλέτες και αυτές θα τις αναζητήσουμε στους χώρους (τους τεράστιους σημειωτέον) της έκθεσης, δηλαδή θα έπρεπε να περπατήσουμε τουλάχιστον 100 μέτρα για να βρούμε τουαλέτες.
Αναζητώντας στη συνέχεια κάποιον υπεύθυνο, μία κυρία όταν της εκφράσαμε τα παράπονά μας για αυτή την τριτοκοσμική αντίληψη για τη λειτουργία του εν λόγω καταστήματος, αυτή μας πληροφόρησε ότι απ’ ότι γνωρίζει τα εν λόγω καταστήματα διαθέτουν όλες τις απαραίτητες άδειες.
Μήπως κάποιος αρμόδιος μπορεί να μας απαντήσει για αυτή την παράξενη υπόθεση; Ο νόμος τελικά στο Ελλαδιστάν εφαρμόζεται κατά το δοκούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου