Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Σκάνδαλο με πλαστές συνταγο-γραφήσεις φαρμάκων

Απάτη με πλαστές συνταγο-γραφήσεις φαρμάκων, το κόστος των οποίων αγγίζει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, έφερε στο φως δημοσίευμα της εφημερίδας "Αποκαλύψεις". Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο σκάνδαλο εμπλέκονται γνωστές φαρμακευτικές εταιρείες, γιατροί και φαρμακοποιοί. Συγκεκριμένα, φάρμακα εξωσωματικής γονιμοποίησης σε άνδρες, φάρμακα για βαριές ψυχικές ασθένειες και καρκίνο σε απολύτως υγιή άτομα ακόμα και φάρμακα σε ονόματα νεκρών ανθρώπων έγραφαν οι γιατροί που εμπλέκονται στο κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων. Στην κομπίνα και συγκεκριμένα φαρμακεία τα οποία εκτελούσαν τις συνταγές.



Την απάτη ύψους 2 δις ευρώ έφερε στο φως η εφημερίδα "Αποκαλύψεις" (ΕΦΦΕ).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ελεγκτές του υπουργείου Εργασίας διαπίστωσαν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στο τζίρο που δηλώθηκε σε συγκεκριμένα φαρμακεία το 2009 σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Για παράδειγμα ένα φαρμακείο δήλωσε το 2007 τζίρο 17.000 ευρώ και το 2009 ο τζίρος έφθασε τα 600.000 ευρώ.

Οι γιατροί του κυκλώματος υπερσυνταγογραφούσαν φάρμακα για διάφορες ασθένειες σε συγκριμένους πελάτες και στη συνέχεια τους έστελναν στα φαρμακεία με τα οποία συνεργάζονταν. Κολλούσαν τα κουπόνια για τα επιπλέον φάρμακα στο βιβλιάριο του ασθενούς αλλά τα κρατούσαν στο συρτάρι, ενώ δεν έλειπαν και οι παράλληλες εξαγωγές.

Μόνο στην Αττική έχουν ελεγχθεί 150 φαρμακεία και 10 φαρμακοποιοί έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πηγή: ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου