Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή το πάρτυ των πολυεθνικών του φαρμάκου

Το πάρτυ των πολυεθνικών του φαρμάκου κατήγγειλε μιλώντας χθες 1/10/2018 στηνΟλομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, ζητώντας ταυτόχρονα καλύτερο και πιο στοχευμένο συντονισμό  της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να έχουμε ένα πολύ πιο θετικό αποτέλεσμα στον τομέα της Υγείας.
Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάςτόνισε: «Θα πρέπει καταρχάς να επισημανθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει μόνο αρμοδιότητες υποστήριξης, συντονισμού και συμπλήρωσης των ενεργειών των κρατών μελών στον τομέα της Υγείας».

Καιο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Φυσικά η πρόσβαση των ασθενών στο φάρμακο πρέπει να είναι καθολική και χωρίς διακρίσεις και αυτό ισχύει σε όλο το επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γεγονός που σημαίνει ότι το φάρμακο και οι τεχνολογίες υγείας πρέπει να αντιμετωπίζονται ως δημόσια αγαθά και όχι ως εμπορεύματα, όχι ως καταναλωτικά αγαθά. Βεβαίως η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε στα κράτη μέλη της Ένωσης οδήγησε στην μείωση των δαπανών υγείας».
Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κατέληξε: «Παραταύτα οι δαπάνες υγείας συνεχίζουν να είναι τεράστιες  1,3 τρις ευρώ, δηλαδή το 10% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και στον τομέα αυτό έχουμε παρατηρήσει ότι γίνεται πάρτυ από τις πολυεθνικές του φαρμάκου οι οποίες κάνουν υπερτιμολογήσεις με αποτέλεσμα φάρμακα αντικαρκινικά να είναι απλησίαστα. Χρειάζεται λοιπόν ο συντονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να έχουμε ένα πολύ πιο θετικό αποτέλεσμα».
Ακολουθεί βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου