Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

«Αττική - Γιάννης Σγουρός»Με την Αντιπεριφέρεια Νήσων ανοίγουμε πανιά για το μέλλον


Του Δημήτρη Κατσικάρη
Υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, με τον συνδυασμό «Αττική - Γιάννης Σγουρός»
Χωρίς αμφιβολία η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου είναι μια κρίσιμη μάχη, από την οποία θα προκύψει -με την εντολή των πολιτών- ποια κατεύθυνση και ποια πορεία θα ακολουθήσουν στρατηγικά οι τοπικές κοινωνίες, με την καθοδήγηση της εκλεγμένης για πρώτη φορά Περιφέρειας Αττικής.
Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο «Αττική - Γιάννης Σγουρός», ως υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Σαρωνικού, πέρα από ότι αποτελεί εξαιρετική τιμή, με γεμίζει ευθύνες, αφού πρέπει να ανταποκριθώ σε ένα μεγάλο χρέος:

Στη μεγάλη πρόκληση στρατηγικής καθοδήγησης και αυτόνομης ανάπτυξης της πρώτης αιρετής Αντιπεριφέρειας Νήσων, που καλείται να βγάλει από τη σκιά του αθηνοκεντρικού κράτους το ομορφότερο στολίδι της Αττικής, τα νησιά μας.
Η δημιουργία με τον «Καλλικράτη» ξεχωριστής Αντιπεριφέρειας Νήσων, στο πλαίσιο της νέας Αρχιτεκτονικής της αιρετής Περιφέρειας Αττικής, είναι πραγματικά από μόνη της μια ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ για τα Νησιά μας, ένα γεγονός τεράστιας σημασίας για το μέλλον τους και για το αύριο όλων εκείνων που επιμένουν να «φυλάττουν Θερμοπύλες» τόσο κοντά στην Πειραϊκή Ακτή, αλλά και τόσο μακριά από την λήψη των αποφάσεων γι’ αυτά που αφορούν τη ζωή τους.
Στις Περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου τα νησιά του Σαρωνικού κάνουν μια νέα μεγάλη και ελπιδοφόρα αρχή:
• Αποφασίζουν να βγουν από την πολυετή απομόνωσή τους, ανταποκρινόμενοι στα κελεύσματα των καιρών, δικαιώνοντας την επιλογή του ΠΑΣΟΚ με τον «Καλλικράτη».
• Αποφασίζουν να διεκδικήσουν αυτόνομα και τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία και προετοιμασία, όσα τους ανήκουν και αδίκως τόσες δεκαετίες τους στέρησαν.
• Αποφασίζουν να δημιουργήσουν υποδομές και προϋποθέσεις για να γίνουν ο καλύτερος τόπος προορισμού και ο ευλογημένος χώρος να ζήσει η νέα γενιά μια ωραία, δημιουργική και ελπιδοφόρα ζωή.
• Αποφασίζουν να μπουν για τα καλά στο χάρτη του μέλλοντος, όχι πια ως φτωχός συγγενής, αλλά ως πρωταγωνιστές στην Ελλάδα των ανοιχτών ιδεών και οριζόντων.
Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ξαναχτυπά δυνατά η καρδιά των Νησιών του Σαρωνικού, γιατί τώρα πια με τη νέα Αντιπεριφέρεια οι πολίτες ξέρουν ότι μπορούν να χτίσουν το αύριο όχι ως ουραγοί και παρίες, αλλά παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους, με την αυτονομία και τη νέα στρατηγική πορεία που όλοι μαζί μπορούμε να χαράξουμε.
Έχοντας και εγώ στηρίξει πρωταγωνιστικά την απόφαση για τη δημιουργία αυτής της νεοσύστατης Αντιπεριφέρειας Νήσων -μια πολυσήμαντη επιλογή του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου- στρατεύομαι σε αυτό τον αγώνα για να βάλουμε μαζί με τον άξιο και πετυχημένο υποψήφιο Περιφερειάρχη μας Γιάννη Σγουρό τις βάσεις της νέας δημιουργίας.
Η Σαλαμίνα, η Αίγινα, το Αγκίστρι, ο Πόρος, η Τροιζηνία, τα Μέθανα, η Ύδρα, οι Σπέτσες, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, με Νομάρχη τον Γιάννη Μίχα πήγαν σίγουρα ένα βήμα μπροστά, σπάζοντας την απομόνωση. Τώρα μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες.
Ξημερώνει ένα καλύτερο και αισιόδοξο αύριο για τα νησιά μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΝΙΩΝΑ
ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Προς Ομοσπονδία ΕΕΣΣ
Κοιν: Δήμο Σαλαμίνας
Τοπικό Δίκτυο


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συνήλθε εκτάκτως την Τετάρτη 11 Ιουλίου για να συζητήσει την νέα δεύτερη προκλητική επίθεση το Σάββατο 7 Ιουλίου, του Δημοτικού συμβούλου και μέλους της Εκτελεστικής .
Σύντομα και η συνέχεια...........................................
Αναρτήθηκε από Salamikonos στις 3:27 π.μ. 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου