Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)
Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), κύριος φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με αποστολή την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των Εταιρειών-Μελών της, εδραιώνοντας την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ περιλαμβάνει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής και εξάγουν τα προϊόντα τους σε 40 χώρες.
Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του, και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας. Παράλληλα με ένα σύνθετο πλέγμα δράσεων προώθησης, η ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, έρευνα, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με κρατικούς φορείς και πολλά άλλα.
Αναδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευση στους αναπτυξιακούς στόχους της, το διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν, στην Ελλάδα η ΕΛΟΠΥ είναι μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (Federation of European Aquaculture Producers - FEAP), του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου της Κομισιόν (Markets Advisory Council - MAC), του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (Aquaculture Advisory Council - AAC) και του European Aquaculture Society (EAS).
Η διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ περιλαμβάνει την υγιεινή των τροφίμων, την ευζωία των ιχθύων και την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης "Fish from Greece" σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas, και αναπτύσσει καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας, όπως, τον Οδηγό Ευζωίας Εκτρεφόμενων Ιχθύων με το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, τη μελέτη «Σύγχρονες ιχθυοτροφές θαλασσινών ψαριών για τη διασφάλιση υψηλής διατροφικής αξίας και ευζωίας» με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την « Αποτίμηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω ανάλυσης του κύκλου ζωής σε ελληνικά καλλιεργούμενα ψάρια των εταιριών-μελών της ΕΛΟΠΥ» με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Σχέδιο δράσης για τη μείωση χρήσης αντιμικροβιακών σκευασμάτων, με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Οδηγός υγείας & βιοασφάλειας, με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πρόγραμμα ελέγχου και μείωσης επιπτώσεων στο οικοσύστημα, με το Πανεπιστήμιο Πατρών, τη Μελέτη για τις Υπεύθυνες ιχθυοτροφές με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η ΕΛΟΠΥ υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης, στηρίζοντας ενεργά την εκπαίδευση, την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, την υγεία, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τα παιδιά, τη συμπεριληπτικότητα, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.
Fish from Greece
Τα φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής "Fish from Greece" διακρίνονται για την απαράμιλλη φρεσκάδα, την υπέροχη γεύση, την εξαιρετική ποιότητα και τα πλούσια θρεπτικά συστατικά τους. Αναπτύσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον, την πεντακάθαρη και διαυγή θάλασσα της Ελλάδας, σύμφωνα με αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφονται με εξαιρετικής ποιότητας, πλήρως ισορροπημένες, μη γενετικά τροποποιημένες ιχθυοτροφές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε να σεβόσαστε την προσωπικότητα του άλλου, τα σχόλια σας να είναι κόσμια διαφορετικά θα διαγράφονται!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.