Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΡΓΙΟ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΣ ΓΥΑΛΑΣ, ΣΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ 2022. ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ 2Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΙΘΕΣΙΟ ΚΑΓΙΑΚ 200μ ΑΘΛΗΤΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 17 ΕΤΩΝ. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑΚΟΥ


Στιγμιότυπο από το φωτοφίνις του μικρού τελικού του Διθεσίου Καγιάκ 200μ 17 ετών. 

Το Ελληνικό πλήρωμα, με το γαλάζιο σκάφος, τερματίζει στην 4η θέση, με ελάχιστη διαφορά από τρία προηγούμενα πληρώματα.




Στιγμιότυπο από τον Μικρό Τελικό του Διθεσίου Καγιάκ 200μ 17 ετών. Διακρίνεται το Ελληνικό πλήρωμα με τους Στέργιο Στιβακατάκη και Σωτήρη Βατικιώτη, πάνω από την Ελληνική σημαία, καθώς και οι διαφορές μεταξύ των σκαφών.



Το αποτέλεσμα του Μικρού Τελικού του Διθεσίου Καγιάκ 200μ 17 ετών, με το Ελληνικό πλήρωμα στην 4η θέση.

 

Δυναμική, αξιοπρεπής και πολλά υποσχόμενη για το μέλλον, ήταν η αγωνιστική παρουσία των αθλητών του ΑΝΣ Γυάλας, Στέργιου Στιβακτάκη και Γιάννη Γιαννακουλάκου ως αθλητών της Εθνικής Ομάδος Κανόε-Καγιάκ Σπριντ, στην διοργάνωση «ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ» 2022 (Olympic Hopes), που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8 και 11 Σεπτεμβρίου 2022, στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Η διοργάνωση «ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ», πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο. Αποτελεί την κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση για αθλητές και αθλήτριες του Κανόε-Καγιάκ Σπριντ για τις ηλικίες 15, 16 και 17 ετών. Εφέτος, έλαβαν μέρος 40 χώρες απ’ όλο τον κόσμο με συνολικό αριθμό αθλητών και αθλητριών που έφτασε τους 900.

Ο Στέργιος Στιβακτάκης, αγωνίστηκε στο Τετραθέσιο Καγιάκ 16-17 ετών, όπου με τους συναθλητές του Όμηρο Μοστιτσόγλου(Ν.Ο.Μεθάνων), Κώστα Μεταξά και Παντελή Τριγώνη (Ν.Ο.Χαλκίδος), πέρασαν με επιτυχία από τον προκριματικό όπου κατέλαβαν την 2η θέση μεταξύ οκτώ πληρωμάτων, στον ημιτελικό, όπου ένα τεχνικό λάθος του στέρησε τη συνέχεια στο μικρό ή το μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.

Το δεύτερο αγώνισμα που έλαβε μέρος, ήταν στο Διθέσιο Καγιάκ 200μ 17 ετών με πλήρωμα τον Σωτήρη Βατικιώτη από το ΝΑΣ. Να σημειωθεί ότι ο Στέργιος Στιβακτάκης ήταν ένας από τους τρεις 16χρονους αθλητές του αγωνίσματος, με όλους τους άλλους να είναι στα 17.

Το πλήρωμα του Στέργιου και του Σωτήρη, πέρασε με επιτυχία από τον προκριματικό και τον ημιτελικό του αγωνίσματος απ΄ όπου πήραν την πρόκριση για τον Μικρό Τελικό. Εκεί, πραγματοποίησαν μια πολύ δυνατή κούρσα και τερμάτισαν στην 4η θέση, με 86 εκατοστά του δευτερολέπτου από το πρώτο πλήρωμα, 40 εκατοστά από το δεύτερο και 32 εκατοστά από το τρίτο.

Ο Γιάννης Γιαννακουλάκος, στην πρώτη του συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα, αγωνίστηκε στο Μονοθέσιο Καγιάκ 200μ 16 ετών. Ενώ στον προκριματικό ήταν σε θέση πρόκρισης έως και τα 175 μέτρα, δεν μπόρεσε να κρατήσει τη θέση του και τερμάτισε στην 5η θέση, μια θέση πίσω από τη θέση προκρίσεως στον ημιτελικό. Σημειωτέον ότι έως τα πρώτα 100μ, ήταν στην πρώτη θέση.

Και οι δύο αθλητές του ΑΝΣ Γυάλας, είχαν μια πολύ καλή αγωνιστική χρονιά με τα αποτελέσματα να αποδεικνύουν ακόμη μια φορά, την αποτελεσματική προπόνηση που πραγματοποιείται στον Όμιλό τους, υπό την καθοδήγηση του Προπονητού τους κ. Θανάση Βιλλιώτη.

Από την άλλη, ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Πέτρος Μερκούρης, κάνει ότι καλύτερο μπορεί, ώστε να βελτιώνει τις υποδομές του Ομίλου, για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους.

Το νεαρό της ηλικίας των δύο αθλητών, η υποδομή που ήδη έχουν δημιουργήσει,  η διάθεσή τους για συστηματική προπόνηση και διακρίσεις, καθώς και η αγωνιστική εμπειρία από τους αγώνες στο εξωτερικό, δημιουργούν ένα ισχυρό υπόβαθρο για μελλοντικές σημαντικές επιτυχίες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΣ !
ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΉ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑΣ ΤΟΥ !

Αρχειοθήκη ιστολογίου