Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Η κίνηση πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. δηλώνει ότι δεν συμμετέχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Σταθερή θέση μας ήταν και είναι ότι ο Δήμος πρέπει να στοχεύει στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην τοπική διακυβέρνηση και να τη στηρίζει έμπρακτα. Που σημαίνει πραγματική εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας (φορέων, συλλόγων, πολιτών) στη γνωμοδότηση και στη λήψη των αποφάσεων.
Σήμερα στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ζητούμενο για μας είναι η διεκδίκηση της αυτοκυβέρνησης και της άμεσης δημοκρατίας, σε αντικατάσταση του ισχύοντος συστήματος των ολίγων που διοικούν και δεν ελέγχονται μέσα στην τετραετία.

Η εμπειρία που έχουμε όσον αφορά τη λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων δείχνει ότι η εναπόθεση των συλλογικών μας υποθέσεων σε παρατάξεις που εξαρτώνται από κομματικές γραφειοκρατίες ή σε μεμονωμένους παράγοντες που εμφανίζονται ως σωτήρες έχει εξαντλήσει τα όρια της αξιοπιστίας της.
Επειδή κανένα από τα υπάρχοντα δημοτικά σχήματα δεν πείθει ότι στοχεύει σε κάτι άλλο πέρα από την προσωπική προβολή, την εξυπηρέτηση συμφερόντων ή την κομματική καταγραφή, δηλώνουμε ότι η κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. δεν εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε στηρίζει κανέναν από τους υπάρχοντες δημοτικούς συνδυασμούς. Συνεχίζουμε τη δεκαετή πορεία μας με συνέπεια και πολύπλευρες δράσεις στην τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου