Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

8 ΜΑΡΤΗ -ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τους αγώνες των γυναικών που ξεκίνησαν πριν από 162 χρόνια στην Νέα Υόρκη.

Εν έτει 2019 οι γυναίκες δίνουν καθημερινό αγώνα απέναντι στα απαράδεκτα στερεότυπα που είναι βαθειά ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία.
Η φυλετική διάκριση, οι διακρίσεις στην εργασία, που συχνά συνοδεύονται από παρενοχλήσεις και καταπατήσεις των δικαιωμάτων τους, όπως το ιερό δικαίωμα στην μητρότητα, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία. Μόλις πρόσφατα έρευνα κατέδειξε ότι η ανεργία, η οικονομική ανασφάλεια καθώς και η απουσία κοινωνικού κράτους για την στήριξη της οικογένειας, συμβάλουν στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας.


Καλούμε και την Πολιτεία να αναλάβει και να υλοποιήσει όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που θα αποκαταστήσουν στην πράξη το έλλειμμα ισότιμης πολιτικής και οικονομικής παρουσίας των γυναικών στην ελληνική κοινωνία.
Επιπλέον καλούμε όλες τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να πυκνώσουν τις γραμμές των Σωματείων και τους συλλογικούς αγώνες.

ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ  ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ…….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου