Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

ΣΦΗΝΑΚΙΑ



Σκάνδαλα, σκανδαλάκια, σκανδαλάρες και ενώ έχει βουίξει το νησί αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα και ενώ όλοι τους φτύνουν αυτοί νομίζουν ότι βρέχει αλλά η ουρά όλο και λιγοστεύει και σύντομα θα φτάσουν στο γκισέ του ταμείου και θα πληρώσουν το υψηλό τίμημα που τους αναλογεί. Μας επέπληξε η δήμαρχος γιατί λέει φύγαμε και δεν μείναμε έως το τέλος της συνεδρίασης παρωδία του δημοτικού συμβουλίου στις 15 Ιουνίου, ξέρετε κύρια δήμαρχε καλό θα ήταν να κοιτάμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας ή αυτό που μας έχει τάξει ο λαός της Σαλαμίνας να υπηρετούμε και να αφήσουμε τους άλλους να κάνουν τη δική τους δουλειά όπως αυτοί έχουν επιλέξει εδώ και 21 χρόνια, γιατί όλοι κρινόμαστε και εμείς έχουμε κριθεί και έχουμε πάρει τα εύσημα που μας αναλογούν, δυστυχώς για κάποιους έχουμε περάσει τις εξετάσεις με άριστα.

Αν σε οποιοδήποτε άλλο τόπο του κόσμου τα σκάνδαλα είχαν πάρει μορφή χιονοστιβάδας το λιγότερο που θα έκαναν οι υπεύθυνοι θα ήταν να παραιτηθούν και να πάνε σπίτια τους και όχι να σφυρίζουν αδιάφορα.
Πως είναι δυνατόν ένας τόπος να πάει μπροστά και να προοδεύσει όταν οι πολίτες του δίνουν αξία στους φελλούς, τους κάθε λογής κουκουλοφόρους, τους ρουφιάνους, τις κότες, τα λαμόγια και τα κάθε είδους αρπακτικά; Όταν το κουτσομπολιό και την κλειδαρότρυπα τα έχουν αναγάγει σε εθνικό σπορ; Για αυτό λοιπόν ας μην παραπονιόμαστε για τα χάλια του νησιού μας, αυτοί είμαστε και αυτοί μας αξίζουν.
Κακό πράγμα μάτια μου να σε φτύνουν οι πάντες όπου σταθείς και όπου βρεθείς και εσύ να νομίζεις ότι είναι η «Νεφέλη», που ρίχνει τουλούμια νερό.
Πήρε χαμπάρι ο τσιτσάν σουλτάν ότι στις περιοχές μακριά από το σαράι, όλοι οι γκιαούριδες είναι με τον τσάβες γκιαούρ και έφριξε, άρχισε να βρίζει τον Αλλάχ για το κακό που τον βρήκε και φώναξε γρήγορα στον οντά του την νανουχανούμ, «μην τυχόν και δω να μαζέψεις ξανά σκουπίδια από τις γειτονιές των γκιαούρηδων γιατί θα σε τιμωρήσω σκληρά. Ας τους να πνιγούν στη μπόχα και στο σκουπίδι, αυτό τους αξίζει για να μάθουν να είναι κολητοί του τσάβες γκιαούρ» και έτσι γέμισαν τα στενάκια και οι γειτονιές σε όλες τις περιοχές των εξαπωδιτών γκιαούριδων με σκουπίδια. Άρχισαν να παραπονιούνται σφοδρά αλλά κανείς δεν τους άκουγε και δεν τους έδινε σημασία, μιας και ο τσιτσάν σουλτάν το μόνο που τον ενδιέφερε και άκουγε ήταν οι αμανέδες και ο θόρυβος από τα γρόσια που έπεφταν στο τζουκμποξ για να δώσουν κίνηση και ζωή στα άσματα της μοναξιάς του.
Η αλαζονεία και η πλεονεξία είναι από τα χειρότερα συναισθήματα που μπορεί να έχει ο άνθρωπος, αν αυτά είναι πακέτο με την κακία και την κουτοπονηριά τότε συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που μετανιώνεις πικρά αλλά τότε είναι πολύ αργά, έτσι την πάτησες και εσύ ψευτόμαγκα και ψευτοκουτσαβάκι. Ας πρόσεχες…
Με το τουλούμι που λένε έπεφτε η βροχή σχεδόν όλο τον Ιούνιο, στην αρχή ο Μίνωας, μετά η Νεφέλη, αλλά τελικά όσο νερό και να έπεσε δεν κατάφερε να ξεπλύνει τις πομπές κάποιων που νόμιζαν ότι η μαγκιά τους και η κουτοπονηριά τους παρέα με τη λαμογιά δεν είχαν όριο και τελειωμό.
Μα καλά βρε κουτοπόνηρο λαμόγιο δεν σου είπε ποτέ κανείς ότι όλοι έχουμε η βρίσκουμε κάποια στιγμή τον δάσκαλο μας; Που να το φανταστείς ε; Όποιος βιάζεται σκοντάφτει δεν λέει ο σοφός λαός; Ξεκίνησαν κάποιοι με το πρώτο φως της ημέρας και με ελαφρύ οπλισμό να πάνε να πάρουνε την Πόλη, δεν υπολόγισαν όμως όντας άπειροι ότι μετά το μεσημέρι θα είχαν κουραστεί και εξαντληθεί και τότε θα ερχόντουσαν το βαρύ πυροβολικό και θα τα σάρωνε όλα. Βλέπεις οι μάχες κερδίζονται από έμπειρους στρατηγούς και όχι από νεοσύλλεκτους φαντάρους.
Αφού μω μανάρα το ήξερες ότι δεν ήσουν ικανή εσύ για τέτοιες ευθύνες και γνώριζες πολύ καλά ότι δεν υπήρχε περίπτωση να τα καταφέρεις γιατί δεν καθόσουνα στο σπίτι σου να γλίτωνε και η κακόμοιρη Σαλαμίνα από όλες αυτές τις περιπέτειες και τα βάσανα που την έχεις βάλει εσύ και η ομάδα σου;
Σαλαμίνα: μία απέραντη χωματερή εν έτη 2018 και διοικούντων των καθαροχερίτων. Οι ανεύθυνο-υπεύθυνοι  χωρίς ίχνος ντροπής βολτάρουν στα πανηγύρια και στις κάθε είδους εκδηλώσεις γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μόνο για τα πανηγύρια είμαστε.
Η ανικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής που αλίμονο θα την έχουμε τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμα, έχει ξεπεράσει κάθε όριο, ακόμα και κάποια καθίσματα που έχουν σπάσει στο Ευριπίδειο Θέατρο, ούτε αυτά μπορούν να αντικαταστήσουν, ειλικρινά λυπάμαι τον επόμενο δήμαρχο για την καταστροφή που θα παραλάβει.
Επειδή με ρωτάτε πολλοί. Θα ρισκάρω μία πρόβλεψη, η σημερινή δήμαρχος δεν θα είναι ξανά υποψήφια για τη θέση της δημάρχου, τώρα τι θα γίνει με τον συνδυασμό των καθαροχερίτων αυτό δεν μπορώ να το προβλέψω ακόμα.
Απολίτικοι, χαβαλέδες και κάκιστοι διαχειριστές της διοίκησης του δύσμοιρου δήμου μας οι σημερινοί καθαροχερίτες, την κύρια ευθύνη όμως δεν την έχουν αυτοί αλλά αυτοί που πίστεψαν τα παραμύθια τους και τις συκοφαντίες τους και πήγαν και τους ψήφισαν.
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους, πολλά και σταυρωτά φιλάκια και μια συμβουλή σε κάποιους… Όσο είναι καιρός ακόμα μπορείτε να εξαφανιστείτε, αν δεν το κάνετε δεν σας σώνει τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου