Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤο Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης»,  μετά  τον  περσινό  επιτυχημένο  κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε  εφτά  πόλεις  της  Πελοποννήσου, οργανώνει  για την περίοδο 2017-2018 έναν νέο κύκλο εκπαιδευτικών δράσεων στην Περιφέρεια  με στόχο  την ευαισθητοποίηση  και τον προβληματισμό σε θέματα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τις λειτουργίες της ελληνικής μουσικής παράδοσης στην εποχή της κρίσης.  Οι εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.  
Σαλαμίνα 27 & 28 Απριλίου 2018
Το πρόγραμμα στη Σαλαμίνα  πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων Σαλαμίνας και υλοποιείται με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια. Περιλαμβάνει:
.
1α. Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 (ώρα 14:30-16:30) στο Αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Σαλαμίνας (Ζωοδόχου Πηγής 21) ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με τη μουσικοπαιδαγωγό Νάνση Τουμπακάρη, για τους δασκάλους της πρωτοβάθμιας και τους καθηγητές μουσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το σεμινάριο, με στόχο την εισαγωγή των μαθητών στην ελληνική μουσική παράδοση και τα λαϊκά όργανα, βασίζεται στο βραβευμένο βιβλίο «Ένα βιολί διηγείται» (Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά 2014).  Παρέχονται στους εκπαιδευτικούς  σε ψηφιακή μορφή (DVD) οδηγίες και οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και προτάσεις (αυτοσχέδιες κατασκευές, παιχνίδια, σταυρόλεξα, ακροστιχίδες κλπ) για σχετικές δημιουργικές δραστηριότητες στην τάξη. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώσουν συμμετοχή* με mail που θα σταλεί στο ΚΕΜΦΑ: seminaria.kemfa@gmail.com 
*ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  Ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω το σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, το οποίο γίνεται στο πλαίσιο της «Εκπαιδευτικής δράσης για την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, ώρα 14:30-16:30.  
Ονοματεπώνυμο:  
Ειδικότητα:  
 Σχολείο:
E-mail:
Τηλέφωνο επικοινωνίας:     

1β. Θα δοθούν στους δασκάλους οδηγίες για την πραγματοποίηση ειδικής εκπαιδευτικής δράσης με έργα ζωγραφικής και κατασκευές για παιδιά του δημοτικού με θέμα τα λαϊκά όργανα και τα πανηγύρια της περιοχής τους. Τα έργα που θα διακριθούν απ’ όλες τις πόλεις του προγράμματος θα εκτεθούν στο τέλος της περιόδου. 

2. Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 (ώρα 18:00-20:00) στο Αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Σαλαμίνας (Ζωοδόχου Πηγής 21) συνάντηση του καθ. Λάμπρου Λιάβα με χορωδίες και μέλη  των Κ.Α.Π.Η.  της περιοχής.  Συζήτηση  για τις μνήμες τους από τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα της περιοχής.  Συνεννόηση για την καταγραφή των προφορικών τους μαρτυριών και αναζήτηση τρόπων ενεργοποίησης τους σε μουσικές και χορευτικές δράσεις σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς (μουσικά σχολεία, σύλλογοι κλπ).
Θα  τιμηθούν  τοπικοί ερευνητές της λαογραφίας.   
4. Το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στο Αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Σαλαμίνας (Ζωοδόχου Πηγής 21)  επιμορφωτικό σεμινάριο  με  τον  καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Παν/μίου  Αθηνών Λάμπρο Λιάβα, με θέμα «Εισαγωγή στην Ελληνική Δημοτική Μουσική» (10:00-12:00)  και «Εισαγωγή στην Ελληνική Αστική Λαϊκή Μουσική» (12:30-14:30).  Στους συμμετέχοντες θα δοθεί σχετική βιβλιογραφία καθώς και βεβαιώσεις παρακολούθησης. Οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώνουν συμμετοχή με mail στο: lykeiohellinidonsalaminas@hotmail.com  
*ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω το ειδικό επιμορφωτικό σεμινάριο με τον καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Παν/μίου Αθηνών Λάμπρο Λιάβα, με θέμα «Εισαγωγή στην Ελληνική Δημοτική Μουσική» (10:00-12:00) και «Εισαγωγή στην Ελληνική Αστική Λαϊκή Μουσική» (12:30-14:30), που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου 2018.    
Ονοματεπώνυμο:  
Επάγγελμα:   
E-mail:
Τηλέφωνο επικοινωνίας:    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου