Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η χρηματοδότηση του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη του Δήμου Πειραιά



Κατά τη χθεσινή (1/2/2018) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εγκρίθηκε η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Πειραιά για το «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη»,  που θα χρηματοδοτηθεί με 1.800.000 €, από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.
Εισηγούμενος το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής Α. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι σκοπός είναι η  καινοτομία και η σύνδεση της με την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας.

Το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη φιλοδοξεί να κινητοποιήσει νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας, να αναπτύξει νέα προϊόντα και υπηρεσίες και να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες. Οι θεματικές του προγράμματος περιλαμβάνουν τον πολιτισμό, την προώθηση προϊόντων, τη  διαχείριση των τουριστικών λιμένων, το ναυτιλιακό εξοπλισμό, τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη ναυτιλία, τις ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες, την αλιεία και τη θαλάσσια αναψυχή (yachting)
Με δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης ανέφερε ότι η χρηματοδότηση της Περιφέρειας εξασφαλίζει τους απαραίτητους πόρους για την εκκίνηση αυτής της προσπάθειας και δήλωσε ότι:  «Ο προσανατολισμός προς τη γαλάζια οικονομία και την καινοτομία αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού της Περιφέρειας.
Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα θετικό περιβάλλον για την επανεκκίνηση της οικονομίας στην περιοχή, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα αναδείξει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των νέων επιστημόνων και των επιχειρηματιών  για την παραγωγή νέων προϊόντων υψηλής υπεραξίας και υπηρεσιών,  βασισμένη σε νέες τεχνολογικές προκλήσεις στον τομέα της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών».
                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου