Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Προκλητικά σκανδαλώδης σύμβαση στο Λιμενικό Ταμείο



Πώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τους όρους της προκήρυξης δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση των υπηρεσιών του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας, οι οποίοι εγκρίθηκαν στην 18η συνεδρίαση του σώματος (30/11/2016), μετά από εισήγηση του τότε προέδρου Γ. Λένη;  
Το θέμα έχει ως εξής: Το Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας , όπως είναι γνωστό, στεγάζεται επί σειρά ετών επί της  Λεωφ. Φανερωμένης 19. Επειδή λοιπόν είχε παρέλθει δωδεκαετία από τη σύναψη της σύμβασης, έπρεπε να προκηρυχθεί δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός για νέα μίσθωση κτιρίου. Σε συνεδρίαση του λοιπόν το Δ.Σ. του Ταμείου (με 4 παρόντες και 3 απόντες) εγκρίνει τους όρους της προκήρυξης.
Τι υπάρχει λοιπόν ως όρος ανάμεσά τους; «Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο», λέει, «διατηρεί το δικαίωμα να εγκαταλείψει οποτεδήποτε το ακίνητο και να λύσει μονομερώς τη σύμβαση, πριν λήξει η συμφωνημένη διάρκεια της μίσθωσης, εφόσον αποκτηθεί ιδιόκτητο ακίνητο που θα μπορεί να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες της υπηρεσίας…»(!!!)
(Δες Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας Υπερδιαύγεια  - ΑΔΑ 61Ν70ΞΑΚ-ΩΓΧ, Αρ. Απόφ. 213 /2016, &3 «Χρονική Διάρκεια μίσθωσης- έναρξη μισθωτικής περιόδου»)  
Καταλαβαίνετε τι αποφάσισαν αυτοί οι 4 κύριοι; Αποφάσισαν προκαταβολικά πως για τα επόμενα χρόνια το Λιμενικό Ταμείο δεν θα μπορούσε να μετεγκατασταθεί παρά μόνον αν αποκτούσε δικό του κτίριο, δεσμεύοντας έτσι όλες τις μελλοντικές διοικήσεις; Κι αυτό γιατί; Μα διότι σκόπευαν να ενοικιάσουν τα ίδια γραφεία, αγνοώντας εντελώς πως ο φυσικός χώρος ενός Λιμενικού Ταμείου είναι η παραλία! Το ότι στην επιχείρηση του ιδιοκτήτη των γραφείων της Λ. Φανερωμένης  όλως τυχαίως εργαζόταν και εργάζεται συγγενής α΄ βαθμού του τότε προέδρου κ.  Λένη να υποθέσουμε πως είναι εντελώς συμπτωματικό.
Στην ίδια προκήρυξη, στην περιγραφή των χαρακτηριστικών και της θέσης του ακινήτου, αναφέρονται η Λ. Φανερωμένης (Αρ. 1 – 80), η Ακτή Καραϊσκάκη (1 – 30, στο ύψος δηλ. των φαναριών του Αγ. Μηνά) και η Λ. Σαλαμίνας από το ΙΚΑ μέχρι την Ιχθυαγορά. Αλήθεια, γιατί από το ΙΚΑ και όχι μετά τη διασταύρωση; Κουίζ που ζητούν απαντήσεις!
Άλλο. Στα στοιχεία του ακινήτου (όρος 5) αναφέρεται ρητά πως πρέπει «να είναι προσβάσιμο από άτομα με ειδικές ανάγκες»  ή «να υπάρχει δυνατότητα, με δαπάνη του εκμισθωτή, είτε εξαρχής διαμορφώσεως, είτε διαρρυθμίσεώς του, πριν από τον χρόνο παραδόσεως του μισθίου, ώστε να ικανοποιεί τις πιο πάνω ανάγκες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας». Είναι προσβάσιμος ο υπάρχων χώρος από άτομα με ειδικές ανάγκες; Όταν δεν υπάρχει ειδική ράμπα για να ανεβαίνεις τα σκαλοπάτια από την είσοδο στο ασανσέρ; Χωρά στο συγκεκριμένο ασανσέρ αμαξίδιο; Έχει προβεί ο ιδιοκτήτης τόσα χρόνια σε κάποια σχετική διαρρύθμιση; Για πόσο διάστημα τους προηγούμενους μήνες το συγκεκριμένο ασανσέρ δεν λειτουργούσε τη στιγμή που τα γραφεία βρίσκονται στον 3ο όροφο;
Κι όμως λίγους μήνες μετά, και στην κυριολεξία στο πάρα πέντε πριν εκπνεύσει η θητεία του, το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου υπό την προεδρία Λένη, ανανεώνει τη σύμβαση για το ίδιο μίσθιο για ακόμη 5 έτη , με τους όρους που αναφέρουμε παραπάνω και με τις ελλείψεις που υπάρχουν στο εν λόγω κτίριο. Τυχαίο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου