Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Συζήτηση για την δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας και Έρευνας ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτωνΣυνάντηση για τη δημιουργία και την ανάπτυξη Κέντρου Καινοτομίας και Έρευνας ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων και αξιοποίησης θαλάσσιων πόρων πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στη Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, του Αντιδήμαρχου Περάματος Παναγιώτη Καραγιαννάκη και εκπροσώπων φορέων της ναυπηγοεπισκευής.
Το συγκεκριμένο Κέντρο στοχεύει, με ερευνητική δραστηριότητα, στη μελέτη, στην ανάλυση, στην ανάπτυξη και στη διάδοση με κάθε τρόπο των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων, των βιομηχανικών μεταλλουργικών εργασιών και της αξιοποίησης των θαλάσσιων πόρων.

Με την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων θα επιδιώξει τη προσέλκυση και διεύρυνση των εργασιών στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και ταυτόχρονα τη δημιουργία και νέων ειδικοτήτων.
Η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει τη δημιουργία και τη λειτουργία του Κέντρου, ώστε να συμβάλει στην αναζωογόνηση μιας δραστηριότητας εντάσεως εργασίας, όπως είναι η ναυπηγοεπισκευή, που μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου