Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"



Η Σχολή Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Εργαστήριο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης (DevelopmentLAB), το Διατμηματικό Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση», καθώς και ο πανευρωπαϊκός οργανισμός INSULEUR «Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης» και ο ΕΟΑΕΝ «Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών», ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώ­νουν διήμερο θεματικό Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Νησιωτικότητα και Γαλάζια Οικονομία: Πυλώνας Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας», το οποίο θα φιλοξενηθεί στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς (πορτοκαλί αμφιθέατρο), την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Μαΐου 2017.


Σκοπός είναι η διεξαγωγή μιας πολυ-επίπεδης συνάντησης, επιστημονικού, αλλά και πρακτικού χαρακτήρα, σκιαγραφώντας τα μονοπάτια της σύγχρονης νησιωτικής διακυβέρνησης, το ρόλο των νησιωτικών Δήμων και Περιφερειών, το ειδικό ρόλο της επιμελητηριακής "κοινότητας" και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο, για τη μετάβαση στη νέα εποχή. 

Το συνέδριο τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ειδικότερα του Υφυπουργού Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, που θα παραθέσει κεντρική ομιλία στην έναρξη του συνεδρίου. 
Το συνέδριο πραγματοποιείται με τη στήριξη των: Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΑΙΑ), την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τη ΔΕΠΑ (στο πλαίσιο του προγράμματος Poseidon MED-II). 

Με την υποστήριξη της ΕΡΤ και χορηγούς επικοινωνίας το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το κανάλι της Βουλής.

Η παρακολούθηση και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι προ-εγγραφές πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα https://islands2017unipi.eventbrite.com και το πρόγραμμα διατίθεται στον ακόλουθο σύνδεσμο (πατήστε ΕΔΩ).

Η ενεργός συμμετοχή σας θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για μας και θα μας έδινε μεγάλη χαρά να σας υποδεχτούμε στο Πανεπιστήμιο μας. 

Εκ μέρους της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής, 

Καθηγητής Άγγελος Κότιος

Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών, Διεθνών και Τουριστικών Σπουδών
Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής συνεδρίου 
Διευθυντής Εργαστηρίου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης - DevelopmentLAB 
, akotios@unipi.gr | devlab@unipi.gr


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
UNIVERSITY OF PIRAEUS - SCHOOL OF ECONOMIC BUSINESS AND INTERNATIONAL STUDIES

Εργαστήριο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης
Laboratory for International and European Development Policies & Programmes 
Διευθυντής: Καθηγητής Άγγελος Κότιος | Director: Professor Angelos Kotios 

Στοιχεία επικοινωνίας | Contact details
Οδός Γρηγορίου Λαμπράκη 126, 18 532 Πειραιάς - ΑΤΤΙΚΗ | 6ος όροφος 
Gr. Lambraki 126 Str., 18 532 PC, Piraeus - ATTICA REGION | 6th floor 

tel. +30 212 104 7984  | +30 210 414 2747 |+ 30 210 414 2810

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου