Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου «Πυρρίχιο Πέταγμα», στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά, όπου παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.
Την τελετή των αποκαλυπτηρίων συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Πειραιά και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στο πλαίσιο του εορτασμού για την Ημέρα Μνήμης  της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου, κατέληξε και η λιτανευτική πομπή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, το Σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, όπου τελέστηκε Επιμνημόσυνη δέηση  για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
              Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος εκπροσώπησε την Περιφέρεια και την Περιφερειάρχη Αττικής όπου και κατέθεσε στεφάνι. Στην ομιλία του, μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχου κυρίας Ρένας Δούρου για τη μεγάλη αυτή ημέρα μνήμης και τιμής, αλλά και του πολύπλευρου συμβολισμού για τον Ελληνισμό. Ανέφερε ότι η ημέρα αυτή είναι και για εκείνον ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά γιατί είναι γόνος ενός προσφυγόπουλου (ένας από τους συμβολισμούς του Μνημείου που εγκαινιάστηκε). Οι γονείς του ήρθαν το ΄22, ο πατέρας του προσφυγόπουλο 8 ετών από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας.
               Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας επί 28 αιώνες έκανε θαύματα.
Ήταν ένας μοναδικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου