Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΠΡΟΚΕΣ



Γράφει: η Βίκυ Ψυλλάκη
@Η φτώχεια φέρνει γκρίνια κι από τότε, βλάμη μου, που έχασες την κότα με το χρυσό αβγό, κατέβασες πάλι τις μουτράκλες σαν το παιδάκι που του πήρανε την μπάλα κι έχεις και το θράσος κι από πάνω να το παίζεις κριτής του Ισραήλ. Αντί να λουφάξεις και να κάνεις και το σταυρό σου που βρεθήκανε κάποιοι άλλοι να βγάλουνε το φίδι απ΄ την τρύπα και που αντί να σε κρεμάσουνε στα μανταλάκια προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σε ρίξουνε στα μαλακά.
@ Η φτώχεια φέρνει στην επιφάνεια διάφορους φελλούς που, υπό άλλες συνθήκες, δεν θα τολμούσαν να σηκώσουν κεφάλι. Όπως  κάποιοι, που ακόμη δεν έχουν απογαλακτιστεί από τον μπαμπά τους και  ξαφνικά βρίσκονται στα Διοικητικά Συμβούλια μεγάλων συλλόγων, ενώ είναι βέβαιον πως δεν μπορούν να ξεχωρίσουν δύο γαϊδάρων άχυρο. Τα τυπάκια αυτά λοιπόν, όταν παραπάρουν απότομα αέρα, ενεργούν σαν αρχηγοί, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια το υπόλοιπο Δ.Σ. Μήπως οι σύλλογοι να τους μαζέψουν γρήγορα τα λουριά, πριν τους «κάψουν» με τις πρωτοβουλίες τους;

@Στιχομυθία μεταξύ Α.  Χατζή και δημοτικής συμβούλου της Λαϊκής Ενότητας σχετικά με την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην εξέδρα κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Α. Χατζής: «Η  Χρυσή Αυγή έχει το 13% του Σαλαμινιακού λαού. Σεις πόσο έχετε; (ενν. το ΚΚΕ)». Μ. Παπαελευθερίου: «Α έτσι, σας ενδιαφέρουν μόνο τα …ψηφαλάκια!»
@ Τελικά το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο. Τι να καταλάβουν τώρα κάποιοι νεόκοποι κουτοδιμοιρίτες, που νομίζουν πως μη προσκαλώντας μια εφημερίδα στις κεκαλυμμένες προεκλογικές φιέστες τους, θα την τιμωρήσουν για την κριτική που τους ασκεί. Γι΄ αυτό πλέον το νου σας συν –ψηφοφόροι! Δεν σημαίνει πως επειδή κάποιος είναι νέος, διαθέτει ντε και καλά άλλη φιλοσοφία από τους προκατόχους του. Κυκλοφορούν τελευταίως καινούρια …κοσκινάκια πολύ πιο φθαρμένα απ΄ τα παλιά. Με κάτι τρύπες να!!!
@ Τι συμβαίνει με το Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Σαλαμίνας; Από τότε που ανέλαβε το νέο προεδρείο, ο σύλλογος σχεδόν διαλύθηκε, εκπροσώπηση ουσιαστικά δεν υπάρχει και, από τις πληροφορίες μας, όσοι έχουν παραμείνει στο συμβούλιο δεν φαίνεται να ενστερνίζονται τον τρόπο που λειτουργεί – ή δεν λειτουργεί - ο νέος πρόεδρος. Κρίμα, γιατί ο κλάδος των συμπαθών ιδιοκτητών ΤΑΧΙ αντιμετωπίζει αυτή την εποχή πολλά προβλήματα, τα οποία μόνο ενωμένοι, μέσω ενός ισχυρού συλλόγου και με έναν πρόεδρο παρόντα, θα μπορούσαν να παλέψουν.
@Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες. Όταν η αγαπητή κυρία δήμαρχος έταζε προεκλογικά σε όλους τα πάντα, είναι φυσικό επόμενο σήμερα να καλείται να διαχειριστεί τις δυσαρέσκειες κάποιων που θέλουν ντε και καλά να κατέχουν θέσεις με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους ίδιους και την παρέα τους.
@ Για ακόμη μια φορά οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι «Ανατροπές» από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου έγιναν πρώτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη Δημ. Σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αυτή τη φορά Μ. Παπαελευθερίου. Με τις απόψεις της κ. Παπαελευθερίου τάχθηκε και ο Δ.Σ. Α. Μακρένογλου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «ενώ πολλά μπλογκς προσπάθησαν να προστατεύσουν τη δήμαρχο, η ίδια δεν το έκρυψε στο προφίλ της…». Σε ποια ακριβώς μπλογκς αναφέρεστε κ. Μακρένογλου; Ποια δηλ. μπλογκς γνωρίζετε εσείς ότι είχαν το υλικό και προσπάθησαν – ή προσπαθούν κατ΄  εξακολούθησιν – να την προστατεύσουν;  
@ Αητό χωρίς φτερά θυμίζει  μετά τις τελευταίες δημαιρεσίες η κ. Μ. Πολύζου. Να θυμίσουμε πως «η χειρότερη πρόεδρος Δ.Σ. όλων των εποχών», όπως έχει χαρακτηριστεί για τη στάση της, δεν εκλέχτηκε από την πλειοψηφία των συναδέλφων της παρά προεδρεύει ακόμη με διοικητική απόφαση, χωρίς να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του σώματος, το οποίο με κάθε ευκαιρία της το υπενθυμίζει. Όχι πως αυτό την εμποδίζει ακόμη και σήμερα, ακόμη και με πεσμένα τα φτερά,  να καταστρατηγεί τον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου και να αφήνει τους ημετέρους να μιλούν επί ώρες περί ανέμων και υδάτων.
@ Τελικά οι πρωτάρηδες είναι ανίκητοι. Θέλουν να κρυφτούν κι η χαρά δεν τους αφήνει.
@ Προσέγγιση σε  άτομο που έχει διατελέσει στο παρελθόν με επιτυχία πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε πρόσφατα πρόσωπο εμπιστοσύνης της δημάρχου. Δεν γνωρίζουμε αν το εν λόγω, συμπαθές κατά τα άλλα σε πολύ κόσμο, πρόσωπο προτίθεται να δεχτεί να αξιοποιηθεί σε κάποια θέση αλλά είναι βέβαιον πως η συνάντηση δεν έγινε τυχαία. Το σκάφος έχει βγάλει SOS! 
@Το πώς τη βρίσκω ο δημότης να σε βλέπω, μάτια μου, να περπατάς από το σπίτι σου μέχρι το δημαρχείο κάθε μέρα δεν λέγεται! Συ, που έπαιρνες το υπηρεσιακό για να πας μέχρι την τουαλέτα, που πήγαινες για ψώνια με το υπηρεσιακό, που παραδέχτηκες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο πως πας σε γάμους με το υπηρεσιακό γιατί «όλα στο πολιτικό παιγνίδι είναι» και συ αυτοκίνητο δεν έχεις.  Άσε που το περπάτημα σου κάνει και καλό στην υγεία!
@ Να διευκρινίσω σε άπαντες τους τύπους που προσπαθούν να ενσπείρουν ζιζάνια, επιχειρώντας να συνδέσουν σχόλιο περασμένης εφημερίδας μας με πρ. δήμαρχο και μάλιστα με μέλη της οικογενείας του, πως το σχόλιο ουδεμία σχέση έχει με το συγκεκριμένο άτομο, με το οποίο πάντα θα μας συνδέουν φιλικές σχέσεις, ανεξάρτητα από τις όποιες ενστάσεις μπορεί να έχουμε και οι δύο για τις πολιτικές επιλογές του άλλου. Γι΄ αυτό, λοιπόν, απλώστε αλλού τη φαντασία σας. Το «πίσω από τον ηλεκτρικό σταθμό» και τα υπόλοιπα αφορούν ….άλλους (όχι άλλες) και ξέρουν οι ίδιοι ποιοι είναι.
@ Είπα ζιζάνια και θυμήθηκα. Τι να ετοιμάζει πάλι ο γνωστός ζιζάνιους της πολιτικής ζωής της Σαλαμίνας; Και κάνει το ένα ραντεβού μετά το άλλο με πολιτικά πρόσωπα και πρώην;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου