Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ε Ρ Γ Α Τ Ο Ϋ Π Α Λ Λ Η Λ Ι Κ Ο Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Σ Α Λ Α Μ Ι Ν Ο Σ Κ Α Ι Π Ε Ρ Ι Χ Ω Ρ Ω Ν




Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Της Γενικής Συνέλευσης του ΕργατοϋπαλληλικούΚέντρου Σαλαμίνος και Περιχώρωντης 30 / 03 / 2017.  
 Η κατάσταση δεν πάει άλλο!
Ανεργία, φτώχεια, μιζέρια, φοροεπιδρομή, μείωση μισθών και συντάξεων, μετανάστευση των παιδιών μας, της ελπίδας αυτού του τόπου, κατά χιλιάδες στο εξωτερικό!
 Ως πότε οι εκάστοτε Κυβερνώντες θα ληστεύουν τους κόπους μας, τον ιδρώτα μιας ζωής, πίσω από την κάλυψη των Μνημονίων και των απαιτήσεων των ξένων Δανειστών!
 Ως πότε θα καλούμαστε όλοι εμείς, οι άνθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου, αλλά και οι συνταξιούχοι που βλέπουν μια σύνταξη συνεχώς να μειώνεται, να «πληρώσουμε το μάρμαρο» της οικονομικής κρίσης για την οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς αλλά οι πολιτικές των εκάστοτε Κυβερνήσεων και οι «μεγάλες τσέπες» όλων εκείνων που κατά καιρούς διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα!


Ως πότε θα ανεχόμαστε τον εξευτελισμό στον οποίο μας έχουν υποβάλλει!
Από αξιοπρεπείς και συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις μας προς το Δημόσιο, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει μετατραπεί σε οφειλέτες στην Εφορία, στην ΔΕΗ, στις Τράπεζες, όχι γιατί δεν θέλει να πληρώσει αλλά γιατί δεν μπορεί, γιατί η ζωή τους ανετράπη μέσα σε λίγους μήνες και από εργαζόμενοι βρέθηκαν άνεργοι σε μια «πεθαμένη» αγορά εργασίας και με τις οικονομικές  υποχρεώσεις τους να αυξάνονται.  
Είναι αυτονόητο ότι ο καθένας από εμάς θα θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα την επιβίωση της οικογένειας του στην οποία θα διαθέσει τα λίγα εναπομείναντα χρήματα, αν υπάρχουν.

Και τώρα, αντί για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη με την οποία μας «παραμυθιάζουν» εδώ και μήνες, έρχονται «νέα μέτρα».
Νέα Μέτρα που θα πλήξουν τα μόνιμα θύματα τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους.
Μείωση του αφορολόγητου, όπου ακόμα και ο εργαζόμενος των 400,00 € ή ο επιδοτούμενος άνεργος και ο συνταξιούχος που είναι στο όριο της φτώχειας, θα κληθεί να πληρώσει ετήσιο φόρο.
Έτσι θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία, έτσι θα σώσουμε τα δημόσια έσοδα!!!!!
Επιπλέον, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, σε μια αγορά που καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι μένουν άνεργοι καθώς εκατοντάδες επιχειρήσεις βάζουν «λουκέτο», ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ότι άλλο προβλέπει το «ραβασάκι»  των νέων μέτρων!



Επιτέλους, κάποιος θα πρέπει να βγάλει τους Κυβερνώντες από το «Γυάλινο Κλουβί» στο οποίο ζουν και να ζήσουν στο πετσί τους την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας.

Η κατάσταση είναι τραγική και, δυστυχώς, συνεχώς επιδεινώνεται.

Αν δεν  καταλάβουν σύντομα οι πολιτικοί, όλων των κομμάτων και των χρωμάτων, την δυστυχία που επικρατεί στους κόλπους της κοινωνίας και το κυριότερο, δεν κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση, η οργή του κόσμου θα μετατραπεί σε «ποτάμι» που θα τους πνίξει.

Είναι, εξάλλου, εξαιρετικά προκλητικό εδώ και επτά χρόνια να δυστυχεί ένας ολόκληρος λαός, να πληρώνει αμαρτίες που δεν έκανε και οι Κυβερνήσεις μας  το μόνο που πράττουν είναι να «εξυπηρετούν» τις απαιτήσεις των ξένων δανειστών και να καλύπτονται πίσω από τα Μνημόνια, ρίχνοντας στον λαό «ψίχουλα» στην κυριολεξία για να τον κατευνάσουν.

Ζητούμε από τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τα νέα φοροεισπρακτικά και αντεργατικά μέτρα. Να υψώσουν το «ανάστημα τους» και να αρνηθούν να τοποθετήσουν την «ταφόπλακα» στον Έλληνα φορολογούμενο, εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο.
Λύσεις για να βγούμε από την οικονομική κρίση σίγουρα υπάρχουν αρκεί να υπάρχει η θέληση, η πολιτική βούληση να εφαρμοστούν.

Ακόμα και ο πιο ανίδεος στα οικονομικά καταλαβαίνει ότι το να ακολουθείς επί επτά χρόνια την πολιτική της μείωσης μισθών, συντάξεων, της επιβολής όλο και περισσότερων φόρων, με την ακρίβεια να ανεβαίνει ανεξέλεγκτη, και τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη και όσες ήδη επιβιώνουν να «φυτοζωούν» και την ανεργία να καλπάζει, όλο αυτό μόνο σε ανάπτυξη δεν σε οδηγεί, αντίθετα σε οδηγεί σε ένα «φαύλο κύκλο» στον οποίο ως έθνος έχουμε μπει και δεν  μπορούμε να ξεφύγουμε.

Σε τοπικό επίπεδο για τους δημότες της Σαλαμίνας, ζητούμε από την Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει την δέσμευση της ότι η αύξηση των Δημοτικών Τελών θα είχε περιορισμένο χρονικό ορίζοντα ενός έτους. Έχουν παρέλθει δυόμιση έτη και τα δημοτικά τέλη εξακολουθούν να είναι αυξημένα επιβαρύνοντας τους ήδη αυξημένους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Ζητούμε άμεσα την κατάργηση της αυξήσεως και την επαναφορά των δημοτικών τελών στις προηγούμενες τιμές.


                                                          Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου