Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος( Παράρτημα Σαλαμίνας) στοAthens Science Festival στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ




Με επιτυχία διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά το μοναδικό φεστιβάλ επιστήμης Athens Science Festival στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον 30.000 επισκεπτών. Ένα μεγάλο μέρος τους  ήταν μαθητές, που γνώρισαν  την επιστήμη  μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Για 5 ημέρες, η Τεχνόπολη φιλοξένησε 130 ερευνητικούς, ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, 90 διαφορετικά διαδραστικά δρώμενα, 40 εργαστήρια για παιδιά, 20 workshops, 40 ομιλίες και 5 Εκθέσεις Τέχνης καθώς και πλήθος ντοκιμαντέρ, συναυλιών, διαγωνισμών, stand up science και ποικίλων άλλων δράσεων για όλες τις ηλικίες! Μέσα  από τα διαδραστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, τα  σεμινάρια για ενήλικες  και από ποικίλες πρωτότυπες δράσεις πιστεύουμε πως ο σημαντικότερος στόχος όλων επετεύχθη:
το κοινό πλησίασε την επιστήμη με άλλο –πιο φιλικό- μάτι και  η γνώση έγινε ένα με τη διασκέδαση, το παιχνίδι και τη χαρά, καθώς η επιστήμη «παντρεύτηκε» με διάφορες μορφές τέχνης, όπως τα εικαστικά,  τη μουσική και τον χορό. Με φετινό σύνθημα «Διαμορφώνοντας το μέλλον μας» η πλειονότητα των εποπτευόμενων από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (Συνδιοργανωτής του Athens Science Festival), ερευνητικών και τεχνολογικών φορέων, μας ταξίδεψαν στον κόσμο της τεχνολογίας του μέλλοντος παρουσιάζοντας εντυπωσιακές εφαρμογές, πειράματα και καινοτόμες ανακαλύψεις. Συμμετείχαν τα ερευνητικά κέντρα: Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», ΕK «Αθηνά», Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας,  Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ , Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας  και Ε.ΚΕ.Β.Ε. «Αλέξανδρος Φλέμινγκ».



Σ’αυτην αυτήν την Γιορτή της Επιστήμης και Τεχνολογίας το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος σε συνεργασία με την Αστρονομική Ένωση Σπάρτης "Διός Κούροι"  συμμετείχε  προσφέροντας τα Τηλεσκόπια των Μελών του για την Παρατήρηση του Ουρανού  ενημερώνοντας παράλληλα το κοινό στα τελευταία επιτεύγματα της Αστρονομίας και Διαστημικής.
Εφέτος συμμετείχε στο Φεστιβάλ ακόμα ένας σημαντικός φορέας των Ερασιτεχνών Αστρονόμων η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας "Ωρίων" παρουσιάζοντας ένα workshop για την Αστροφωτογραφία.
Ευχαριστούμε τους άγνωστους συμπολίτες μας που μας προσέγγισαν με μεγάλο ενδιαφέρον για τη Αστρονομία. Επίσης ευχαριστούμε το"Πλανητάριο Θεσσαλονίκης"
για υπέροχα Posters που δωρίσαμε στους μικρούς μας φίλους.
Σας περιμένουμε και στις επόμενες Εαρινές και Θερινές Δραστηριοτητές μας.  

                                             Με Τιμή 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                                Σ . ΡΑΠΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου