Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΔΙΕΚ Σαλαμίνας



Εγκαινιάστηκαν απόψε στο κτίριο του 1ου  ΕΠΑΛ τα νέα γραφεία του Δημόσιου ΙΕΚ Σαλαμίνας, το οποίο λειτουργεί στον χώρο αυτό από την ίδρυσή του πριν δύο χρόνια.
Να πούμε πως, παρόλο που ακούγεται αυτονόητο, η διεύθυνση του ΔΙΕΚ στεγαζόταν μέχρι σήμερα σε ένα υπερβολικά μικρό δωμάτιο, που αρχικά είχε δημιουργηθεί ως εργαστήριο, σ΄  ένα δωμάτιο με νιπτήρα! Στο αίτημα του διευθυντή κ. Αν. Σαλματάνη προς το Δήμο να του δοθούν νέα γραφεία, ανταποκρίθηκε άμεσα ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μ. Κορρός, με την επιμονή και τις προσπάθειες του οποίου ανακαινίστηκε ο χώρος των παλιών αποδυτηρίων και στη θέση τους δημιουργήθηκαν σύγχρονα γραφεία εξοπλισμένα με τα κατάλληλα μηχανήματα, ώστε να μπορούν το εκπαιδευτικό προσωπικό (25 άτομα) και οι υπάλληλοι να ανταπεξέλθουν στον όγκο της γραφικής εργασίας τους.

Τα εγκαίνια και τον αγιασμό της βασιλόπιτας για το 2017 έκαναν ο αρχιερατικός επίτροπος π. Τιμόθεος Λαιβεράς και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μούλτος, ενώ στη συνέχεια όλοι πέρασαν στο αμφιθέατρο, όπου ο κ. Σαλματάνης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τον κ. Κορρό, αλλά και όλους όσους τον βοήθησαν να υλοποιήσει αυτόν τον στόχο του, έκανε αναφορά στην επαγγελματική εκπαίδευση και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας, στο θεσμό των ΔΙΕΚ και τις ανάγκες που ικανοποιεί, στη λειτουργία και στα τμήματα του ΔΙΕΚ Σαλαμίνας. Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο κ. Κορρός, που με τη σειρά του ανέτρεξε στην εικόνα που παρουσίαζαν τα προηγούμενα γραφεία, εξηγώντας τους λόγους που ο ίδιος ευαισθητοποιήθηκε στο θέμα.
Παραβρέθηκαν ακόμη η δήμαρχος Ι. Νάννου, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Π. Χατζηπέρος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Πρ. Γκλίστης, ο αντιδήμαρχος Γ. Μπίλιας, ο υπεύθυνος του Πολιτισμού Κ. Μαριδάκης, ο πρ. δημ. σύμβουλος  Καθηγητής Βασ. Λεμπέσης, η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Ά. Κανάκη, ο διευθυντής του ΣΕΚ Π. Ανδριανός, πολλοί διευθυντές σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί του νησιού, κ.ά.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γαστριμαργικές δημιουργίες των σπουδαστών του Τμήματος Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους Π. Τζίμα και με τη μέριμνα του γνωστού αρτοποιείου
«Φραγκιάς», που φιλοξενεί εφέτος στους χώρους του το συγκεκριμένο μάθημα. 
Ρεπορτάζ: Βίκυ Ψυλλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου