Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Κοινή δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και των Δημάρχων των Δήμων της Π.Ε Πειραιά για τα επεισόδια σε σχολείο του Περάματος



Με αφορμή τα χτεσινά επεισόδια στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου Περάματος ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης και οι Δήμαρχοι Πειραιά Γ. Μώραλης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκος, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης και Περάματος Γ. Λαγουδάκης έκαναν από κοινού την παρακάτω δήλωση:
 «Η χτεσινή επανεμφάνιση και τα επεισόδια, που προκάλεσε η «Χρυσή Αυγή», εντός του Δημοτικού Σχολείου Ν. Ικονίου, αυτονόητα καταδικάζονται και αποδοκιμάζονται απ’ όλους μας. Χωρίς αμφιβολία αποτελούν μια ακόμα έκφραση του αποκρουστικού προσώπου του φασισμού και της ξενοφοβίας.
Βέβαια, η δράση του φασισμού στις λαϊκές γειτονιές της περιοχής του Πειραιά δεν είναι πρωτόγνωρη. Γι’ αυτό, η οργανωμένη πολιτεία, οι τοπικές κοινωνίες και ο κάθε πολίτης οφείλουν να αντισταθούν στο φόβο και στο τραμπουκισμό.
Σε αυτή τη προσπάθεια σημαντικό ρόλο πρέπει να διαδραματίσουν το Υπουργείο Παιδείας, η Αυτοδιοίκηση, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, η μαθητική κοινότητα και όλοι οι φορείς.

Η περιοχή του Πειραιά, που εδώ και δεκαετίες υποδέχεται, φιλόξενα, πρόσφυγες και μετανάστες δεν μπορεί να μετατραπεί σε γκέτο και ακροατήριο της «Χρυσής Αυγής».
Η σημασία της ένταξης των μικρών παιδιών σ΄ ένα οργανωμένο σύστημα εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης είναι προφανής, ώστε να αποτρέψουμε τη περιθωριοποίησή τους, που μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει.
Η υπόδικη «Χρυσή Αυγή» πρέπει να απομονωθεί και να τιμωρηθεί, το συντομότερο δυνατόν, για τα εγκλήματά της, για να σταματήσει οριστικά να δηλητηριάζει, συστηματικά, τη κοινωνία και ειδικά τη νεολαία μας με τις φασιστικές ιδέες και πρακτικές»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου