Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Συντήρηση και επισκευή οδοποιίας Νήσου Σαλαμίνας



Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η Προγραμματική Σύμβαση του έργου «Συντήρηση και επισκευή οδοποιίας Νήσου Σαλαμίνας» προϋπολογισμού ύψους 2.500.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαλαμίνας, που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Μετά την δημοπράτηση του έργου για την συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού, προϋπολογισμού 500.000,00 € - η εργολαβία του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη -  προχωράμε στη βελτίωση και συντήρηση του κυρίως οδικού δικτύου που είτε λόγω παλαιότερων εργασιών αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων είτε λόγω του χρόνου έχει υποστεί πολύ σοβαρές φθορές ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζονται επείγοντα προβλήματα οδικής ασφάλειας και φθοράς οχημάτων με την εγκατάσταση πινακίδων σήμανσης, κατασκευής διαγραμμίσεων κλπ .
Συγκεκριμένα πρόκειται για 21 τμήματα δρόμων, όπως η Λ. Φανερωμένης, η Λ. Σαλαμίνος, η Λ. Ιπποκράτους, η Ακτή Σαλαμινομάχων, η Λ. Περιστερίων κ.α.
Ο Αντιπεριφερειάρχης  Νήσων δήλωσε ότι:
«Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού παίρνει σάρκα και οστά. Με γνώμονα την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των πολιτών, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε σημαντικά έργα που καθυστερούσαν πολλά χρόνια. Ωστόσο δεν αρκούν οι παραπάνω παρεμβάσεις για να επιλυθεί το πρόβλημα του οδικού δικτύου της Σαλαμίνας. Για το λόγο αυτό αναμένουμε και τις νέες προτάσεις της δημοτικής αρχής προκειμένου να τις εντάξουμε στο νέο προϋπολογισμό της Περιφέρειας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου