Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Η Περιφέρεια συνδράμει στην ενίσχυση του εξοπλισμού και την αναβάθμιση των υποδομών των τριών κρατικών νοσοκομείων του ΠειραιάΗ διάθεση συνολικού ποσού ενός εκατομμυρίου € για την αγορά και εγκατάσταση στεφανιογράφων στο Γενικό νοσοκομείο Νίκαιας και στο Τζάνειο νοσοκομείου Πειραιά εγκρίθηκε, στη χτεσινή (Πέμπτη 15/12) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που έκανε αποδεκτή εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά στην εισήγησή του υπογράμμισε ότι στις παρούσες συνθήκες, στις οποίες τα μνημόνια έχουν μειώσει, δραματικά, τα διαθέσιμα κονδύλια για την Υγεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της να προασπίσει το Δημόσιο Συμφέρον και ειδικά τη Δημόσια Υγεία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, εκτός από τους δύο στεφανιογράφους, κόστους 500.000 € ο καθένας, που είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση καρδιοπαθειών, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει προχωρήσει στη σύνταξη μελετών για:
·        Την αναβάθμιση του πρώτου ορόφου του Γενικού νοσοκομείου Νίκαιας, όπου λειτουργούν οι τρεις Παθολογικές κλινικές, προϋπολογισμού 1.600.000 €.
·        Την αντικατάσταση και την αναβάθμιση των δικτύων (ύδρευσης, οξυγόνου, ηλεκτρικομηχανολογικά κ.α.) στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά», προϋπολογισμού 1.100.000 €.
·        Εργασίες σε κλινικές και εργαστήρια του Τζάνειου νοσοκομείου, προϋπολογισμού 160.000€
Τέλος, με την έναρξη υποβολής προτάσεων στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής θα δοθεί προτεραιότητα στην έναρξη της διαδικασίας για χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου Κέντρου Υγείας στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου