Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΣΕΕΔ: Έλεγχος στο δήμο Αθηναίων για «πλαστό» μεταπτυχιακό «γαλάζιου» συνδικαλιστή

Νέο έλεγχο στο δήμο Αθηναίων ξεκινούν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) για τον τίτλο σπουδών του μέλους Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. Βασίλη Πολυμερόπουλου. Συγκεκριμένα, η εντολή επιθεώρησης ελέγχου που υπογράφει ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΕΔ αφορά «τυχόν παραλείψεις των υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων αναφορικά με τον έλεγχο τίτλου σπουδών του κ. Βασίλη Πολυμεροπουλου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Πολυμερόπουλος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής της παράταξης της ΔΑΚΕ στον δήμο Αθηναίων, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων (ΣΕΔΑ) και μέλος της ΔΑΚΕ Δημοσίου αλλά και των Εκτελεστικών Επιτροπών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ κατηγορείται ότι αποκόμισε υπηρεσιακά και μισθολογικά οφέλη (σ.σ. είναι σήμερα διευθυντής στα ΚΕΠ του δήμου Αθηναίων) με βάση ένα «πλαστό» (αμφισβητούμενο) μεταπτυχιακό του Παντείου Πανεπιστημίου.
«Δεν είναι μεταπτυχιακό»
Συγκεκριμένα, το 2005 ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής έλαβε πιστοποιητικό παρακολούθησης μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών, σεμιναριακού τύπου, διάρκειας δύο εξαμήνων, του «Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου – Β’ Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet»,  με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση και αναπτυσσόμενες χώρες», ενώ ένα χρόνο αργότερα, επί δημαρχίας Θ. Μπεχράκη, αιτήθηκε και έλαβε μεταπτυχιακό επίδομα με ομόφωνη απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου.
Ωστόσο, μετά από έρευνα του ΣΕΕΔ τον περασμένο Μάιο αλλά και την ανακίνηση του θέματος από την ΑΣΚ-ΟΤΑ (συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) ο πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών Γρηγόρης Τσάλτας, που ήταν και ο καθηγητής που διοργάνωσε το σεμινάριο σε πρόσφατη απάντησή του προς το δήμο Αθηναίων, ξεκαθάριζε πως «το πιστοποιητικό παρακολούθησης του συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού Κύκλου Σπουδών δεν αποτελεί μεταπτυχιακό δίπλωμα σε επίπεδο masters».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η γνωμοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, που διευκρίνιζε ότι με βάση το νόμο «οι μεταπτυχιακοί κύκλοι σπουδών που οργανώνονται από ΑΕΙ και οδηγούν σε χορήγηση αντίστοιχων πιστοποιητικών, δεν σχετίζονται με τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών που οδηγούν στη χορήγηση μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης».
Πολυμερόπουλος: «Λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο ίδιος ο κ. Πολυμεροπούλος σε ανοιχτή επιστολή του κάνει λόγο για «λάσπη που εξαπολύεται εναντίον του από πλοκάμια του ΣΥΡΙΖΑ και από παράγοντες ή ΄παραγοντίσκους’ εντός και εκτός του δήμου Αθηναίων», τονίζοντας ότι «το 2004-2005 παρακολούθησε Πρόγραμμα Κύκλου Μεταπτυχιακών Σπουδών το οποίο διοργάνωσε η Β΄ έδρα του Jean Monnet και το Πάντειο Πανεπιστήμιο». Και προσθέτει: «Μετά την αποπεράτωση του κύκλου Σπουδών κατετέθη με αίτηση ο τίτλος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων το οποίο με ομόφωνη απόφαση μου χορήγησε επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών ύψους 35 ευρώ».
Σε αυτό το σημείο φαίνεται ότι εντοπίζεται το πρόβλημα, καθώς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο τίτλος του κ. Πολυμερόπουλου δεν ήταν ισότιμος με μεταπτυχιακό, όπως απεφάνθη το τότε υπηρεσιακό συμβούλιο.  Τώρα, το υπηρεσιακό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων υπό το φως των νέων δεδομένων καλείται να λάβει απόφαση σε σχέση με τον τίτλο σπουδών του «γαλάζιου» συνδικαλιστή, ενώ το ΣΕΕΔ θα ερευνήσει τις τυχόν ευθύνες που είχαν τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου όταν το 2005 αποφάσισαν ότι ο τίτλος του κ. Πολυμερόπουλου ήταν μεταπτυχιακό.
Στήριξη από την ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά όχι και από τη ΝΔ
Πάντως, το εντυπωσιακό είναι ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία ανακοίνωση στήριξης του «γαλάζιου» συνδικαλιστή και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Η μόνη ανακοίνωση που στηρίζει τον κ. Πολυμερόπουλο ήρθε από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου εκτός από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και με την «πράσινη» ηγεσία της Ομοσπονδίας.
polymeropoulos_poeota_aftodioikisi
O κ. Βασίλης Πολυμερόπουλος
Πηγή:
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου