Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Έλενα Κουντουρά: «Η “Nostos Expo 2016”, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα»



Η δήλωση της Υπουργού για την 1η Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού


«Η ΝOSTOS 1st Greek Alternative Tourism Expo 2016 αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για να προβληθεί ο τουριστικός πλούτος ολόκληρης της Ελλάδας, να αναδειχθούν οι δημοφιλείς αλλά και νέοι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί καθώς και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα που μπορούν να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».
 Λόγια της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομίας και Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, μιλώντας για τη «NOSTOS EXPO 2016», την πρώτη Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού. Μια Έκθεση την οποία διοργανώνει ο Δήμος Ναυπακτίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού  το 4ήμερο από 14 έως 17 Οκτωβρίου 2016, στη Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας, σε μια έκταση πάνω από 5.000 τ.μ. σε σύγχρονες εκθεσιακές εγκαταστάσεις, με πολλά events.


Ολόκληρη η δήλωση της κ. Κουντουρά: «Το 2015 σχεδιάσαμε και θέσαμε σε εφαρμογή  τη νέα μας εθνική  τουριστική πολιτική και  πετύχαμε ο ελληνικός τουρισμός να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να καταγράψει το ρεκόρ των 26 εκατ. διεθνών αφίξεων και των 14,1 δισ. ευρώ εσόδων. Το 2016 ξεκίνησε δυναμικά με 6% αύξηση στις αφίξεις στο επτάμηνο και εξελίσσεται θετικά με ισχυρή άνοδο στις κρατήσεις για το επόμενο τρίμηνο.
Η τουριστική πολιτική μας βασίζεται σε έξι άξονες: την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, το άνοιγμα μας σε νέες αγορές του εξωτερικού, την αναβάθμιση των υποδομών και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, και την προσέλκυση  επενδύσεων.
Το Υπουργείο προωθεί και προβάλλει την Ελλάδα ως ελκυστικό παγκόσμιο προορισμό, και ενθαρρύνει τον ιδιωτικό τομέα να συνάψει νέες και επωφελείς συμφωνίες και συνεργασίες με τις αγορές του εξωτερικού. Στέκεται  αρωγός  και στηρίζει πρωτοβουλίες  όπως αυτή του Δήμου Ναυπακτίας για τη διοργάνωση της πρώτης Έκθεσης αφιερωμένης στον  Ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό.
Η ΝOSTOS 1st Greek Alternative Tourism Expo 2016 αποτελεί   μία μοναδική ευκαιρία για να προβληθεί ο τουριστικός πλούτος ολόκληρης της Ελλάδας, να αναδειχθούν οι δημοφιλείς αλλά και νέοι ελληνικοί  τουριστικοί προορισμοί καθώς και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα που μπορούν να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Η  Ναύπακτος, που φιλοξενεί την Έκθεση,  όπως και η ευρύτερη περιοχή έχουν μεγάλη προοπτική τουριστικής ανάπτυξης που προσδοκούμε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο με στόχο τη δημιουργία πρόσθετων πηγών εσόδων και την τόνωση της τοπικής απασχόλησης και επιχειρηματικότητας. 
Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι καλή επιτυχία στην Έκθεση η οποία συμβάλλει  στην ανάπτυξη του τουρισμού μας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο».


Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Σύψας, Υπεύθυνος για τη Nostos Expo είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Υπουργείο Τουρισμό και την Κα Κουντουρά ενημερώνοντάς του. Από μια συνάντησή τους είναι και η φωτογραφία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου