Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστημονική σύμβουλος στο διεθνές ίδρυμα «Σαλαμίς» ανέλαβε η δρ. Λίντα Κατέχη

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στην επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, ως ημέρας Ελευθερίας, Πολιτισμού και Δημοκρατίας, διοργανώνει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 12 μ., το Διεθνές Ίδρυμα «Σαλαμίς», με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλ. Συντάγματος.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο επετειακή εκδήλωση με έκθεση Ζωγραφικής, αλλά και βράβευση πρεσβειών και προσωπικοτήτων για την προσφορά τους στην παγκόσμια ανάδειξη και προβολή των ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων της Ναυμαχίας και της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, μεγάλη τιμή για τον Ίδρυμα αποτελεί η αποδοχή της θέσης της επιστημονικής συμβούλου από την διακεκριμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη Σαλαμίνια δρ. Λίντα Κατέχη επιτίμου πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Davis.

Σημειώνεται ότι η Λίντα Κατέχη έγινε ευρύτερα γνωστή στην Ελλάδα το 2010, όταν είχε αναλάβει επικεφαλής της 9μελούς Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής «Σοφών», για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στην οποία συγκαταλέγονταν κορυφαίοι πανεπιστημιακοί από όλο τον κόσμο.
Τελευταία, η καθηγήτρια Λίντα Κατέχη τιμήθηκε με το βραβείο της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών «Simon Ramo» (National Academy of Engineering “Simon Ramo”) για την «τεράστια επίδρασή της στο επάγγελμα του μηχανικού και την πρωτοπορία της στην έρευνα της μηχανικής και την εκπαίδευση». Και είναι η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει αυτό το βραβείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου