Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Και με την υγεία μας;



 Κυριολεκτικά πριν κλείσει το φύλλο έσκασε θέμα που πιστεύουμε ότι θα απασχολήσει πολύ τη Σαλαμίνα το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως άλλωστε και οποιοδήποτε θέμα θα αφορά απορρίμματα. Πρόκειται για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα με την τεχνολογία της αεριοποίησης ισχύος 960 kW, που προορίζεται να γίνει στη Σαλαμίνα, στην περιοχή της ΒΙΟ.ΠΑ.

Η Μελέτη του έργου, όπως ανακοινώθηκε σε εφημερίδα του Πειραιά από 17/03 είχε ημερομηνία λήξη δημόσιας διαβούλευσης την 09.05.2016 και ημερομηνίες λήξης προθεσμίας για καταθέσεις απόψεων στη Δ/νση Περιβάλλοντος Περιφέρειας Αττικής την 22.04.2016 και στη Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης την 10.05.2016. Στο Δήμο Σαλαμίνας, όπως μας πληροφορεί η θετική εισήγηση του κ. Χατζή, έχει φτάσει από 01/04 σχετικό έγγραφο από την Περιφέρεια που ζητά τη διατύπωση γνώμης από τα αρμόδια όργανα, με καταληκτική ημερομηνία την 25.5.
Και γεννάται το ερώτημα: Γιατί πέρασε τόσο διάστημα για να έρθει στο προσκήνιο ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά το περιβάλλον και φτάσαμε μόλις στις 17 & 19 Μαΐου να συγκαλούνται η Επιτροπή Περιβάλλοντος και η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης; Πότε θα ενημερωθούν οι πολίτες;   
Θα παρακολουθήσουμε από κοντά το θέμα, που έχει, για όσους ενδιαφέρονται, αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σαλαμίνας (Ανακοινώσεις Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου) και θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου