Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Παρολίγον ανταρσία στο Αιάντειο



Κυριολεκτικά στο τσακ αποφεύχθηκαν τα …ρολά στη Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου χθες, 11 Μαΐου, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση λίγες ημέρες πριν όλων των συμβούλων της περιοχής.
Η εν λόγω απόφαση είχε παρθεί ως μόνη εναπομείνασα  αντίδραση στη συνεχή αδιαφορία της σημερινής δημοτικής αρχής απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αιάντειο, το οποίο καταλαμβάνει τη μισή περίπου έκταση του νησιού. Προβλήματα που αφορούν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, την οδοποιία, το Νεκροταφείο Αιαντείου, την έλλειψη υπαλλήλων και μηχανημάτων άμεσης παρέμβασης, αλλά και πολλαπλά θεσμικά προβλήματα, φαίνεται πως έχουν οξυνθεί σε τέτοιον βαθμό, ώστε η αναστολή της λειτουργίας της Κοινότητας κρίθηκε απαραίτητη, εάν η δημοτική αρχή δεν ανταποκρινόταν άμεσα.

Χθες το πρωί λοιπόν πραγματοποιήθηκε νέα συνεδρίαση των πέντε κοινοτικών συμβούλων, η οποία ξεκίνησε υπό τον ήχο των πυροσβεστικών οχημάτων που έτρεχαν να σβήσουν ακόμη μία φωτιά σε σκουπίδια στην είσοδο του Αίας Κλαμπ και υπό τις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που ανησυχούσαν, όπως ήταν φυσικό, για την τύχη των σπιτιών τους. Είχε επίσης προηγηθεί συνάντηση στο δημαρχείο της προέδρου και ενός συμβούλου της Κοινότητας με τη δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους.
Η κ. Μπούνταλη παρέθεσε τα αποτελέσματα από τη συνάντηση αυτή και ζήτησε να αναβληθεί η διαμαρτυρία. Επακολούθησε μια θορυβώδης συνεδρίαση με πολλές αντεγκλήσεις ανάμεσα στους συμβούλους, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους ανέβαλαν μεν τις κινητοποιήσεις για λίγο διάστημα, διατύπωσαν όμως τις επιφυλάξεις τους στις δεσμεύσεις της δημάρχου.
Στη συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο, η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε απέναντι στην πρόεδρο και, κατά προέκταση, φανταζόμαστε στους κατοίκους του Αιαντείου πως:
1.     Θα μετακινηθεί υπάλληλος καθαριότητας σε καθημερινή βάση στην Κοινότητα και θα παίρνει εντολές από την πρόεδρο.
2.     Στη λαϊκή αγορά του Σαββάτου θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο άτομα για να καθαρίζουν.
3.     Δύο φορές την εβδομάδα θα γίνεται αποκομιδή των κλαδιών στο Αιάντειο σύμφωνα με τις υποδείξεις της Κοινότητας.
4.     Σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθει θέμα για πρόσληψη προσωπικού στο Κοιμητήριο, ενώ θα αποκατασταθεί και η πόρτα και θα τοποθετηθεί άμεσα πίλαρ για τον ηλεκτροφωτισμό του.
5.     Θα γίνουν άμεσα οι εργασίες για να δημιουργηθεί χωνευτήριο στην Κ. Βίγλα.
6.     Θα συντηρηθεί άμεσα – έχουν ήδη ξεκινήσει, είπε, οι διαδικασίες – η παιδική χαρά στην Κ. Βίγλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου