Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
          
 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σαλαμίνας καλεί σε σύσκεψη την Ένωση Γονέων-Μαθητών Σαλαμίνας, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και όλους τους γονείς από τα σχολεία και νηπιαγωγεία του νησιού, την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, ώρα 5:30 μ.μ, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας, με θέμα τον νέο τρόπο λειτουργίας των σχολείων και τις επιπτώσεις που προκύπτουν μετά την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση.

  Όπως ήδη γνωρίζετε από τις δύο επιστολές του Συλλόγου (για τα νηπιαγωγεία και το νέο τρόπο λειτουργίας των δημοτικών σχολείων) που σας στείλαμε και κυκλοφόρησαν και στα ΜΜΕ του νησιού, η κυβέρνηση επιδιώκει να υποβαθμίσει συνολικά το δημόσιο σχολείο και νηπιαγωγείο, μέσω συγχωνεύσεων σε νηπιαγωγεία, υποβάθμισης της Ειδικής Αγωγής (τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη), κατάργησης ουσιαστικά της πρωινής ζώνης και του ολοήμερου σχολείου (κατάργηση πρωινής ζώνης 7-8, προσκόμιση βεβαίωσης εργασίας και των δύο γονέων για εγγραφή στο ολοήμερο).
    Επειδή αυτές οι εξελίξεις είναι σημαντικές και συνεχείς και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας αγνοούνται, η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου