Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Εκδήλωση μνήμης στην Ρόζα Κασιμάτη – Εγκαίνια αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων



Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Κύθηρα την Παρασκευή και το Σάββατο, στις 6 και 7 Μαΐου αντίστοιχα, στην μνήμη της Κυθήριας μητέρας του Λευκάδιου Χερν, Ρόζας Κασιμάτη, καθώς και στα εγκαίνια του αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας Κυθήρων.
Στην εκδήλωση μνήμης της Ρόζας Κασιμάτη παραβρέθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς, οι Πρέσβεις της Ιαπωνίας και της Ιρλανδίας και ο δισέγγονος του Λευκάδιου Χερν κ. Μπον Κοϊζούμι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων μετέφερε τον χαιρετισμό και τα συγχαρητήρια της Περιφερειάρχη κ. Ρένας Δούρου και συνεχάρη τους διοργανωτές για τις πρωτοβουλίες αυτές. Τόνισε ότι η τέχνη, ο πολιτισμός και η παράδοση φέρνουν τους λαούς πιο κοντά και είναι ιδιαίτερα χρήσιμες τις δύσκολες μέρες που περνάμε.
Όσον αφορά στα εγκαίνια του αρχαιολογικού Μουσείου, ο κ. Χατζηπέρος  δήλωσε ότι αποτελεί ένα κόσμημα για το νησί των Κυθήρων αλλά και των Αντικυθήρων, γιατί φιλοξενεί ένα κομμάτι του πλούσιου πολιτισμού των νησιών αυτών. Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων αποτελεί την Ακρόπολη της τεχνολογίας. Μέσα και από τέτοιες δράσεις φιλοδοξούμε να σταματήσουμε την ερημοποίηση των νησιών αυτών. Πρότεινε δε στον Υπουργό Πολιτισμού και στην Δ/ντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων κ. Στέλλα Χρυσουλάκη, το Μουσείο αυτό των Κυθήρων να αποτελέσει πιλότο και για τα υπόλοιπα νησιά της Π.Ε. Νήσων.
Η Περιφέρεια Αττικής έχοντας στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, έχει δεσμεύσει ίδιους πόρους για το σκοπό αυτό και αποδεικνύει έμπρακτα το μεγάλο ενδιαφέρον της Περιφερειάρχου και του Αντιπεριφερειάρχη για την ανάδειξη της τέχνης, του πολιτισμού και της παράδοσης.
Τέλος ο κ. Χατζηπέρος προσέφερε στους παρευρισκόμενους αντίγραφα του βιβλίου του με τίτλο «Στη σκιά του Ποσειδώνα» και υπότιτλο «Η ανταρσία του Αντιτορπιλικού Βέλος» με ιδιόχειρη αφιέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου