Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Μερικές φορές η σιωπή είναι χρυσός



Αγαπητέ κ. Χατζηπέρο,

Κατ΄ αρχήν σας ευχαριστώ που διαβάσατε την κριτική μου στο πρόσωπό σας – η οποία πραγματικά είναι καλοπροαίρετη και, πιστέψτε με, θα ήθελα να μη μου δίνατε σεις την αφορμή για να την αναπτύξω.

Η απάντησή μου στην τελευταία σας φράση – πως δεν σας γνωρίζω και δεν έχω επιδιώξει να σας γνωρίσω – είναι το πασχαλινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδα μας (Απρίλιος 2015, στο οποίο σας υπενθυμίζω ότι φιγουράριζε η συνέντευξή σας στις «Ανατροπές» (και όχι «Αναπτροπές», δεν σας αδικώ για το λαθάκι, δεν την γνωρίζουν όλοι καλά αυτήν τη λέξη). 

Ο πολιτικός, κ. Χατζηπέρο, που σέβεται τους θεσμούς (και ο Τύπος είναι θεσμός), οφείλει να επιδιώκει εκείνος συνεχή επαφή μαζί τους, προκειμένου να ενημερώνονται διαρκώς οι πολίτες που τον εξέλεξαν. Σεις όμως, κ. αντιπεριφερειάρχα, έχετε την απαίτηση, όταν στους 17 μήνες που έχετε αναλάβει, δεν έχετε δώσει ούτε μία συνέντευξη Τύπου, να τρέχουν οι εφημερίδες πίσω σας για να σας …γνωρίσουν. Εκτός εάν εννοείτε ως ενημέρωση δελτία Τύπου σαν αυτά που λαμβάνουμε,  με τις ανακρίβειες τις οποίες και σεις παραδέχεστε στην απάντησή σας.

Την εκτίμησή σας δε στον επώνυμο Τύπο μαρτυρεί έτι περισσότερο το γεγονός πως την απάντησή σας στο άρθρο μου δεν την στείλατε όπως είθισται κατ΄ αρχήν στο έντυπο που τη δημοσίευσε – κι αν δεν τη δημοσίευε εκείνο, τότε να στρεφόσασταν σε άλλα μέσα – παρά σπεύσατε να την στείλετε σε ανώνυμα μπλογκς που έχουν σύρει τα τελευταία χρόνια το επίπεδο της ενημέρωσης στη Σαλαμίνα κάτω από τα πατώματα, γεγονός που έχει συζητηθεί πολλές φορές δημόσια.

Και πάλι όμως δεν σας αδικώ. Εδώ στο δελτίο Τύπου σας κάνετε το Ειδικό Σχολείο ΑΜΕΑ και το Δημοτικό Γυμνάσιο, είναι δυνατό να υπάρχει διάκριση ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τους ανώνυμους μπλόκερς; Πάμε όμως παρακάτω. Μιλάτε για «υποβόσκουσα τάση σεναρίων…» από πλευράς μου για το άτομό σας, ενημερώνοντάς μας για την «ανιδιοτελή ΠΡΟΣΦΟΡΑ» σας (με κεφαλαία).  Η σύζυγος του Καίσαρος κ. Χατζηπέρο, δεν πρέπει μόνο να είναι μα και να φαίνεται …. Η «ανιδιοτελής προσφορά» κ. Χατζηπέρο, για να νοείται ως «προσφορά», δεν πρέπει να επιδεικνύεται κάθε τρεις και λίγο με φωτογραφίες για την κυκλοφοριακή αγωγή, για τη διανομή τροφίμων σε απόρους, για το εκάστοτε μικρό ή μεγάλο που γίνεται. Και ξέρετε γιατί; Γιατί αποτελεί υποχρέωσή σας το αυτονόητο. Αλίμονο αν Δήμος και Περιφέρεια δεν υλοποιούσατε προγράμματα που υπάρχουν, είτε αυτά λέγονται επισιτιστικό πρόγραμμα, είτε πρόκειται για εκπαιδευτικά πρότζεκτς.
 
Επαναλαμβάνω ίσως, γιατί διαπιστώνω πως δεν έγινα κατανοητή, πως δεν σας ψέγω γιατί έχετε καλές σχέσεις με το Δήμο. Όμως όταν διαβάζει κανείς τη φράση «….δήλωσε (σεις δηλαδή) ότι θα είναι δίπλα στους γονείς και στο Δήμο ο οποίος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαμορφώσει έξι (6) κατάλληλες αίθουσες…» όταν έχει γίνει ολόκληρο ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο για την αδιαφορία του Δήμου, ο οποίος ήθελε να εγκαταστήσει στο παλιό Δημοτικό των Παλουκίων Λύκειο του Αιαντείου(!) κι όταν οι γονείς του Ειδικού έχουν ζητήσει 12 αίθουσες και όχι 6(!!!), ε, τότε πια μας επιτρέπεται να μιλάμε κύριε Χατζηπέρο για «ένα σώμα μια ψυχή» και όχι απλά για καλές σχέσεις με το Δήμο, όπου εσείς όχι μόνο δεν ενεργείτε προς όφελος των ευπαθών ομάδων παρά ανοιχτά αβαντάρετε τη δημοτική αρχή!

Σας συγχαίρω για το ενδιαφέρον σας για το Σύλλογο ΑΜΕΑ (φαντάζομαι να συμφωνούμε ότι πρόκειται για το σύλλογο όπου προεδρεύει ο κ. Σπηλιόπουλος) και όχι, δεν έχω άλλες απορίες. Με κάλυψε απόλυτα η έγκυρη ενημέρωσή σας της 2/2/2016. Μου επιτρέπετε φαντάζομαι, εγώ τουλάχιστον, να υπερασπίζομαι το θεσμικό μου ρόλο και να εξακολουθήσω να εμμένω στη σοβαρή πληροφόρηση.
Με τιμή
Βίκυ Ψυλλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου