Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Σταύρος Κασιμάτης: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν δεν τηρηθεί η δέ-σμευση του Υπουργού για μεταφορά της δίκης της ΧΑ στο Εφετείο



Το ομόφωνο αίτημα τους για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών επανέλαβαν οι      εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων, της Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ και της ΚΕΕΡΦΑ οι οποίοι παρευρέθηκαν σε ευρεία σύσκεψη την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων για τις επαφές που είχε η δημοτική αρχή και με τους δύο Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης με σκοπό να τηρηθεί η δέσμευση του Υπουργού κ. Παρασκευόπουλου για μεταφορά της δίκης, τον Σεπτέμβριο όπως είχε διαβεβαιώσει, εκτός Κορυδαλλού. Ωστόσο η δίκη συνεχίζεται επτά μήνες τώρα στον Κορυδαλλό με συνέπειες στην καθημερινή ζωή της πόλης και κυρίως της πρόσβασης των μαθητών στα 11 γειτονικά σχολεία, τους αθλητικούς χώρους και τους Παιδικούς Σταθμούς και με δεδομένο ότι η δίκη θα κρατήσει περισσότερο από 1 ½ χρόνο, όπως διαβεβαιούν όλοι οι παράγοντες της δίκης.
Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι έχει πλέον ολοκληρωθεί η διαμόρφωση νέας δικαστικής αίθουσας στο Εφετείο Αθηνών, η οποία κατασκευάστηκε και δαπανήθηκαν χρήματα γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, εντούτοις το θέμα εξακολουθεί να παραπέμπεται από τον Υπουργό Δικαιοσύνης στην Πρόεδρο του δικαστηρίου.
Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, εκφράζοντας με δριμύ τρόπο την δυσαρέσκεια της πόλης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τον Δήμο και τους πολίτες δεν μας ενδιαφέρει η διελκυστίνδα μεταξύ δικαστηρίου, Συμβουλίου Εφετών και Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η δίκη της Χρυσής Αυγής να μεταφερθεί σε κατάλληλο χώρο εκτός Κορυδαλλού, αίτημα που έχουν θεωρήσει δίκαιο τόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης, όσο και τέσσερις ακόμα Υπουργοί, όλοι οι βουλευτές της περιοχής, πλην της Χρυσής Αυγής,  η Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνήγοροι πολιτικής αγωγής, δημοσιογράφοι και μαζικοί φορείς. Η ΔΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ. Αν δεν τηρήσει την δέσμευσή του ο Υπουργός, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας θα είναι αναπόφευκτη».
Ο Δήμος Κορυδαλλού, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καλούν σε συγκέντρωση- ενημέρωση για τους επτά μήνες από την έναρξη της δίκης, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 7 μ.μ στην αίθουσα του Σινέ Παράδεισος, Αγ. Γεωργίου και Ζάππα 4, Κορυδαλλός, με ομιλητές συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ψαρρά, την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουμάντου εκ μέρους του Παρατηρητηρίου “Golden Dawn Watch” και τον Πέτρο Κωνσταντίνου συντονιστή ΚΕΕΡΦΑ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου