Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Σύσκεψη σχετικά με θέματα που αφορούν στη Νήσο Σαλαμίνα



Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων με την Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου, τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Μπίλλια, Δημοτικούς Συμβούλους, εκπροσώπους της ΕΥΔΑΠ και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Κατά την σύσκεψη συζητήθηκαν τα πιο κάτω θέματα :
·        Η παραχώρηση μέσω ΤΑΙΠΕΔ του τμήματος της Κυνόσουρας, Αμπελακίων κλπ
Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι ο χώρος στη στεριά και στη θάλασσα είναι χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος Ζώνη Α σύμφωνα με την ΚΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και δεν είναι δυνατή η οποιαδήποτε παρέμβαση. Αναφορικά με τη Νησίδα του Αγ. Γεωργίου για τη δημιουργία θεματικού πάρκου Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, η οποία ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό και είναι ναυτικό οχυρό, θα μπορούμε να έχουμε νεώτερα μετά την ολοκλήρωση της μελέτης για την υποθαλάσσια σύνδεση Περάματος – Σαλαμίνας.


·        Μελέτη περιβαλλοντικών όρων δικτύου ακαθάρτων Αιαντείου, Κακή Βίγλα κλπ
Εκκρεμεί η αδειοδότηση από το ΥΠΕΚΑ/ΔΙΠΑ. Αποφασίστηκε να ανεξαρτητοποιηθεί από τα λοιπά αιτήματα που αφορούν τον αποδέκτη του ΒΙΟΠΑ Ψυτάλλειας, καθότι το έργο περιλαμβάνεται στον αρχικό σχεδιασμό.

·        Αναφορικά με το σύστημα λειτουργίας και συντήρησης του VACUM του δικτύου του βιολογικού καθαρισμού, το οποίο έχει παραδοθεί πρόσφατα στο Δήμο, αποφασίστηκε η υποβολή ενστάσεως για να εξαιρεθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος και υγιεινής.

·        Επισκευή οδικού δικτύου Νήσου Σαλαμίνας
Ήδη τα έργα έχουν ξεκινήσει για δώδεκα συνολικά δρόμους του νησιού. Ειδικότερα για τη Λεωφόρο Φανερωμένης αποφασίστηκε η υποβολή μελέτης από τον Δήμο Σαλαμίνας προς ένταξη στο νέο προϋπολογισμό της Περιφέρειας.


·        Έργα αθλητικών εγκαταστάσεων
Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την επίσπευση της υποβολής των μελετών από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Σαλαμίνας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Τέλος, στην σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Σαλαμίνας και των Σαλαμινίων παραγωγών υπαίθριου εμπορίου. Μετά τις εισηγήσεις τους, αποφασίστηκε η λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας για τη νέα πρόταση χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου