Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

H Δήμαρχος Σαλαμίνας  και η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Σαλαμίνας, αισθάνoνται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, ο οποίος άμεσα μας δέχτηκε στο γραφείο του την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, δείχνοντας κατανόηση στο αίτημά μας, ενώ με έγγραφό του προς το ΤΑΙΠΕΔ, επεσήμανε την ιστορικότητα της Κυνόσουρας και την αναγκαιότητα να μην παραχωρηθεί στους επενδυτές.
Ευχαριστούμε επίσης τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Μπαλτά για την παρέμβασή του , ο οποίος και με το από 7.10.2015 έγγραφο της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου κας Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη έκανε σαφές προς όλους τους φορείς, ότι οποιαδήποτε παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων εμπίπτει στις διατάξεις του Ν. 3028/2002 και θα πρέπει να τύχει της έγκρισης του Υπουργείου Πολιτισμού.
Τελειώνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιώρλα τον οποίο επισκεφθήκαμε τόσο την Τρίτη 20 Οκτωβρίου όσο και την επόμενη μέρα Τετάρτη και ο οποίος μας διαβεβαίωσε αφού επεξεργάστηκε τα αδιάψευστα στοιχεία που του δώσαμε , ότι η Κυνόσουρα και συγκεκριμένα η καθορισμένη Ζώνη Α ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ της παραχώρησης.
Ζητούμε από τον Υπουργό Πολιτισμού τον οποίο σύντομα θα επισκεφθούμε, να δείξει την ίδια κατανόηση , βοήθεια και συμπαράσταση στην προσπάθειά μας η οποία θα συνεχιστεί, αφ’ ενός για να εφαρμοστεί η νομοθεσία στην περιοχή της Κυνόσουρας, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως αδόμητη ζώνη απόλυτης προστασίας, αφ’ ετέρου για την διεκδίκηση της εξαίρεσης της Β’ Zώνης του όρμου Αμπελακίων από την παραχώρηση, όπου λειτουργούν ρυπογόνες δραστηριότητες.

Η Δήμαρχος Σαλαμίνας - Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου