Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Τράπεζα αίματος - “Στάση Ζωής - Σαλαμίνα”



Τράπεζα αίματος, για να καλυφθούν οι ανάγκες της Σαλαμίνας, δημιουργήθηκε από την “Στάση Ζωής” και το “Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Σαλαμίνας”. Η τράπεζα αίματος με την επωνυμία “Στάση Ζωής - Σαλαμίνα”, φιλοξενείται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας (τμήμα αιμοδοσίας).


Η αιμοδοσία γίνεται εκεί, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, από τις 08:30 έως τις 13:30. Οι αιμοδότες μπορούν να προσέρχονται στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου αλλά και στα αντίστοιχα τμήματα των άλλων δημόσιων νοσοκομείων και πρέπει να δηλώνουν ότι αιμοδοτούν για την “Στάση Ζωής - Σαλαμίνα”.

Πολύ σύντομα θα οργανωθούν αιμοληψίες εδώ στη Σαλαμίνα, με κινητή μονάδα αιμοληψίας που θα έρχεται στο νησί σε τακτά χρονικά διαστήματα για να εξυπηρετούνται οι αιμοδότες.

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Το  αίμα που συγκεντρώνεται σώζει ζωές, γιατί το αίμα ούτε παράγεται τεχνητά, ούτε υποκαθίσταται … Μόνο δωρίζεται!

Αρκούν 15 λεπτά από τον χρόνο μας (τόσο διαρκεί περίπου η αιμοδοσία) για να σωθεί μιά ζωή. Αυτά τα 15 λεπτά, για τους εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Σαλαμίνας είναι “ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ”.


Η Εθελοντική Ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου