Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Ένα θολό σύννεφο πάνω από την Ευρώπητου Αριστοτέλη Βασιλάκη

 Οι εκλογές του Γενάρη, πολύ δε περισσότερο το ιστορικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σηματοδότησαν και θα σηματοδοτήσουν μια σειρά από ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά… Οι γνωστοί συστημικοί εκβιαστές μίλησαν για χάος, «κίνδυνο εξόδου από το ευρώ», για «ένα θολό σύννεφο πάνω από την Ευρώπη». Κι εγώ ο άμοιρος, αναρωτιέμαι αν όλ’ αυτά και πλειάδα άλλων χειρότερων μαντάτων έστειλαν οι «ανελέητοι» Έλληνες ψηφοφόροι; Κάπως έτσι επιχειρεί να τα παρουσιάσει μερίδα αναλυτών και εντύπων της γερασμένης Ευρώπης, οι απόγονοι εκείνων που ανέκραζαν πριν από ενάμισι αιώνα, για το «φάντασμα που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη...»
Πέρα και πίσω από τις κραυγές, βασικός στόχος των οποίων είναι η τρομοκράτηση και κατά συνέπεια η «επιστροφή στο μαντρί του τηλεοπτικής δημοκρατίας» τριών και πλέον εκατομμυρίων ψηφοφόρων, γίνεται ολοφάνερο ένα πράγμα. Οι Έλληνες δεν επιθυμούν να στηρίξουν μια πολιτική που τους έφερε 40 χρόνια πίσω. ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ με τον πιο σαφή και απόλυτα δημοκρατικό τρόπο. Και με τις εκλογές και με το δημοψήφισμα.

Πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων εκείνους που από Έλληνες πολιτικοί, μετατράπηκαν σε τοπ μάνατζερ των διεθνών τραπεζικών κύκλων και της επίμονης προσπάθειας της ομάδας Μέρκελ, για τον βίαιο εκγερμανισμό της Ευρώπης.
«Πρέπει να συνεχιστεί η σκληρή λιτότητα, τα παλιά κόμματα τιμωρήθηκαν αλλά οι ψηφοφόροι δεν μπορούν να ελπίζουν σε ανακούφιση», παπαγαλίζουν όλα τα συστημικά ΜΜΕ ανά την υφήλιο. Λες και ο εκδημοκρατισμός της Ελλάδας, θα κολλήσει λέπρα σε ολόκληρη την παγκοσμιοποιημένη καπιταλιστική φούσκα.
Η κυβέρνηση προσπάθησε ν’ αλλάξει την ατζέντα… Τα κατάφερε εν μέρει, στο εξωτερικό μέτωπο, ωστόσο στο εσωτερικό υπέστη βαριά ήττα.. Μπορεί όλο και περισσότεροι στη  Ευρώπη να μιλούν ενάντια στην Γερμανική επικυριαρχία και αυτό αποτελεί επιτυχία της κυβέρνησης, ωστόσο ο «νονός» της πολιτικής της δημοσιονομικής προσαρμογής, γερμανός υπουργός οικονομικών Σόιμπλε, κατάφερε να επιβάλει στην Ελλάδα τους όρους του…
Δηλαδή η πατρίδα μας να υποστεί τις συνέπειες αν αποκλίνει ελάχιστα από τις δεσμεύσεις της! Το δόγμα Σόιμπλε ζει και βασιλεύει… Τι λέει ο ανθέλληνας Γερμανός ΥΠΟΙΚ;
Κάντε εκλογές, κάντε ότι θέλετε αλλά σας έχουμε δέσει χειροπόδαρα και σας πάμε ως πρόβατα επί σφαγή. Το κάναμε με τα χέρια των «δικών σας «πολιτικών, με καθαρά «δημοκρατικό» τρόπο. Μόλις είχατε εκλέξει τον Παπανδρέου, περάσαμε το πρώτο μνημόνιο, σας κόψαμε ότι μπορέσαμε. Το πρόγραμμα δεν βγήκε, αφού τα κάναμε μαντάρα και προωθήσαμε το δεύτερο μνημόνιο. Ενδιάμεσα σας φτιάξαμε και μια δοτή «εντελώς δική μας» κυβέρνηση Παπαδήμου, ο οποία υπέγραψε τα χειρότερα…
Μας πήρατε χαμπάρι, αντιδράσατε, διέρρευσαν κάποιοι από το κυβερνητικό σχήμα, αλλά, τέλος πάντων, βρήκαμε το Σαμαρά, αντιμνημονιακό «του γλυκού νερού, περάσαμε και το δεύτερο μνημόνιο. Είπαμε να βρει διέξοδο η οργή και αντίθεση σας, στις εκλογές, αλλά όχι και να θεωρείτε ότι υπάρχει δυνατότητα να ξεφύγετε από το «κεφαλοκλείδωμα».
Το ίδιο έγινε και το 2015… Μπορεί να χρειάστηκε περισσότερο χρόνος για να καθυποτάξουμε τον Τσίπρα, αλλά τελικά τα κατάφεραμε… Και μάλιστα με τον πλέον ταπεινωτικό τρόπο… Η ιστορία θα δείξει, αν η νίκη του Σόιμπλε αποδειχτεί πύρρειος και αν η Ελλάδα θυσιάστηκε, στο διακύβευμα μιας άλλης Ευρώπης… Αυτό είναι δεδομένο και δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός, είναι πως η Ευρώπη αν δεν αλλάξει, θα βουλιάξει…
Αν δεν η Ευρώπη δεν ακολουθήσει τον δρόμο της πολιτικής και οικονομικής ανάπτυξης είναι ξεκάθαρο πως θα διαλυθεί… Είναι πασιφανές πλέον και στον πλέον αδαή, πως η λιτότητα οδηγεί στην ύφεση και όχι στην ανάπτυξη και συνακόλουθα στην πτώχευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου