Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την ιστορική Σαλαμίνα



Η επίσκεψη της Βελγίδας βαρόνης Leen Vandaele στο νησί μας 
 Ακόμη μια σημαντική προσωπικότητα επισκέφτηκε αυτές τις μέρες τη Σαλαμίνα, προκειμένου να περιηγηθεί στους ιστορικούς και αρχαιολογικούς θησαυρούς της και να συμπορευθεί στον αγώνα για ανάδειξη και προβολή τους.
 Αυτή τη φορά προσκεκλημένη του κ.  Κυριάκου Μαριδάκη, του διεθνούς ιδρύματος " Σαλαμίς ",  η βαρόνη του Βελγίου  Leen Vandaele,  μια από τις γνωστότερες interior designer  παγκοσμίως, με έδρα στο Ντουμπάι, πρόσφατα βραβευμένη ως «γυναίκα της χρονιάς»  από τη βασίλισσα του Βελγίου , με προσωπικές οικογενειακές σχέσεις με πολλές βασιλικές οικογένειες του αραβικού κόσμου και ιδιαίτερα της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ.
 





Στη Σαλαμίνα βρέθηκε επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Π. Χατζηπέρος,  για να συναντήσει και να συνομιλήσει με  την κ. Vandaele. Επί τη ευκαιρία παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστό τηλεοπτικό  κανάλι, όπου αναφέρθηκε στους κοινούς στόχους της Περιφέρειας με το Διεθνές Ίδρυμα «Σαλαμίς»  για άμεση προστασία και ανάδειξη των ιερών χώρων της Ναυμαχίας και για τουριστική αξιοποίηση της ιστορικότητας του νησιού. Επίσης έκανε λόγο για την παγκόσμια προβολή της Σαλαμίνας με την επικείμενη  επίσκεψη   της βασίλισσας του Κατάρ, διεθνών προσωπικοτήτων αλλά και  πρέσβεων καλής θελήσεως της  Ουνέσκο.
Συνέντευξη έδωσε ακόμη ο κ. Κ. Μαριδάκης, αντιπρόεδρος του ιδρύματος «Σαλαμίς», επίτιμος συνεργάτης τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του αντιπεριφερειάρχη και υπεύθυνος διεθνών επαφών και συνεργασιών με ξένες πρεσβείες.
Μετά λοιπόν το ενδιαφέρον της Πριγκίπισσας του Κεντ του Ηνωμένου Βασιλείου σε φιλανθρωπική εκδήλωση της κ. Χρυσάνθης Λαιμού στο παλάτι του Kensington στο Λονδίνο, όπου συνομίλησε με τον κ. Μαριδάκη για τους ιστορικούς - αρχαιολογικούς χώρους της Σαλαμίνας, η επίσκεψη της βαρόνης κ. Vandaele έλκει για μια ακόμη φορά τους διεθνείς προβολείς στο νησί, στηρίζοντας το όραμα του κ. Μαριδάκη για προστασία και ανάδειξη του χώρου της Ναυμαχίας αλλά παράλληλα και την υποψηφιότητα της Σαλαμίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου