Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Δήμαρχος συνήγορος της Δ.Ε.Η. Α.Ε.;


Από τις 22 Ιανουαρίου 2015 που καταγγείλαμε την παράνομη επιβολή της απαράδεκτης αύξησης των Δημοτικών Τελών στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Α.Ε., που αφορούσαν κατανάλωση των τελευταίων μηνών (Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου) του έτους 2014 και έληγε τις πρώτες ημέρες του 2015. Έτσι η κυρία Δήμαρχος σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2015 θυμήθηκε (διά του Γραφείου Τύπου) και κατά την προσφιλή της μέθοδο να απαντήσει, να καταγγείλει, να κατηγορήσει και να αποποιηθεί τις ευθύνες της, επιρρίπτοντας τις ως συνήθως, στον «προηγούμενο». Αφού χαιρετήσουμε λοιπόν την κατά 22 ημέρες ετεροχρονισμένη αντίδραση της (κάλιο αργά παρά ποτέ), αντίδραση που επιβεβαιώνει την φήμη ότι τελικά υπάρχει και διοικεί (;) τον Δήμο, μας προκαλεί ιδιαίτερη κατάπληξη το γεγονός ότι με την απάντηση της αυτή προσπαθεί να ισορροπήσει τα γεγονότα! Δικαιολογεί την απαράδεκτη ενέργεια της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και δεν προασπίζεται τα συμφέροντα των δημοτών μας, όπως έχει υποχρέωση και καθήκον. Δεν μπορεί η κυρία Δήμαρχος να δέχεται την καταστρατήγηση δύο αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας από την Δ.Ε.Η. Α.Ε.:


1) Μηδενική αύξηση των Δημοτικών Τελών από 1/1/2014 μέχρι 31/12/2014, όπως είχε ψηφίσει η δική μας Δημοτική Αρχή.

2) Αύξηση των Δημοτικών Τελών κατά 50% από 1/1/2015 μέχρι 31/12/2015, όπως ψήφισε η παρούσα Δημοτική Αρχή.

Για να ξεκαθαρίσουμε κυρία Δήμαρχε την απαράδεκτη και παράνομη ενέργεια της Δ.Ε.Η. Α.Ε., λέγοντας τα πράγματα με τ’ όνομα τους και όχι «αμπελοφιλοσοφίες»:

1) η αύξηση των Δημοτικών Τελών κατά 50% επιβλήθηκε στην περίοδο κατανάλωσης Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2014 και προηγουμένων μηνών κατά περίπτωση, κατά παράβαση των δύο αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

2) Η Δ.Ε.Η. Α.Ε. τιμολόγησε αρχές Ιανουαρίου 2015. Αν λοιπόν το θέμα είναι τεχνικό, όπως λέτε, τότε είχατε υποχρέωση να γνωρίζετε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έπρεπε να σταλεί στην Δ.Ε.Η. Α.Ε. τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2015 και όχι τον Νοέμβριο του 2014. Αν η ενέργεια σας αυτή έγινε από άγνοια ή εσκεμμένα μόνο εσείς το γνωρίζετε.

Για να μην σας απασχολούμε όμως κυρία Δήμαρχε από το έργο σας και τον πολύτιμο χρόνο σας, το θέμα αυτό θα αποσταλεί άμεσα στον αρμόδιο Εισαγγελέα με πρωτοβουλία μας, ούτως ώστε να αναγκαστεί η Δ.Ε.Η. Α.Ε. να συμψηφίσει στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό του 2015 κατά περίπτωση την παράνομη αύξηση των Δημοτικών Τελών που εισέπραξε από τους καταναλωτές για λογαριασμό του Δήμου. Ποσό ουδόλως ευκαταφρόνητο.

Μόνο κατ’ αυτό τον τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα και όχι με την υποσχόμενη ουτοπική από εσάς μείωση των Δημοτικών Τελών (κατά 50% για το έτος 2016). Από λόγια και υποσχέσεις χορτάσαμε κυρία Δήμαρχε.

Τέλος, επειδή έχετε καθυστερήσει κατά πολύ την καταμέτρηση των υδρομετρητών των καταναλωτών του δημοτικού δικτύου ύδρευσης, του τελευταίου τριμήνου του 2014, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση όλων αυτών των νοικοκυριών με την απαράδεκτη αύξηση του 57%.

Σαλαμίνα 13/02/2015

Ο τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Γιάννης Τσαβαρή
ς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου