Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Ρένα Δούρου στην Κερατέα: Μαζί να μπλοκάρουμε τη μηχανή διαπλοκής του απερχόμενου ΠεριφερειάρχηΣε συγκέντρωση στην Κερατέα μίλησε η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», Ρένας Δούρου. Αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης και της Περιφέρειας για τη σκανδαλώδη διαχείριση των απορριμμάτων, επισημαίνοντας ότι σήμερα επιχειρούν να «κλειδώσουν» άρον – άρον, με μια σικέ αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για «τα επόμενα 27 χρόνια, τη διαχείριση των απορριμμάτων, εγκλωβίζοντας τις μελλοντικές περιφερειακές αρχές και δημιουργώντας τετελεσμένα σε βάρος των πολιτών και υπέρ των εργολαβικών συμφερόντων».


·               Η «Κερατέα» είναι πλέον συνώνυμο με την αντίσταση των πολιτών, με την αμφισβήτηση των κεντρικών, κυβερνητικών σχεδιασμών που είχαν επιλέξει τον… αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου για εγκατάσταση ΧΥΤΑ. Έναν χώρο που η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν είχε δει… Τον είδαν όμως οι πολίτες. Γιατί «Κερατέα» σημαίνει ενεργοί πολίτες. «Κερατέα» σημαίνει ανατροπή των κεντρικών αποφάσεων. «Κερατέα» σημαίνει, με λίγα λόγια, «Δύναμη Ζωής».
·               Η «Δύναμη Ζωής» αντιστέκεται, αμφισβητεί και διεκδικεί να ανατρέψει την πολιτική που εκφράζει ο απερχόμενος Περιφερειάρχης. Μια πολιτική εξυπηρέτησης εργολαβικών συμφερόντων, μακριά από τον δημοκρατικό έλεγχο των πολιτών. Μια πολιτική που αποκρυσταλλώνεται στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων:  με την προώθηση του σχεδιασμού των τεσσάρων φαραωνικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας σύμμεικτων αποβλήτων, σε Κερατέα, Φυλή και Γραμματικό, με τη μέθοδο Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
·               Μια πολιτική που παραβιάζει τη νομιμότητα. Ευρωπαϊκή και εθνική. Γιατί πλέον η ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, έχει ενταχθεί, από το 2012 με τον νόμο 4042, στο εθνικό δίκαιο. Και παρόλα αυτά παραμένει ανεφάρμοστη. Το «γιατί» είναι προφανές. Δεν έχει να κάνει με την επιβολή λιτότητας.
·               Η «Δύναμη Ζωής» διεκδικεί ένα νέο ριζικά διαφορετικό σχεδιασμό. Έναν σχεδιασμό που λέει «Όχι» στο έγκλημα της Φυλής. «Όχι» στα υπό προώθηση από τον απερχόμενο Περιφερειάρχη και την κυβέρνηση εργοστάσια επεξεργασίας αποβλήτων με τη μέθοδο Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
·               Μαζί μπορούμε να γίνουμε εκείνος ο κόκκος της άμμου που θα μπλοκάρει τη μηχανή διαπλοκής του απερχόμενου Περιφερειάρχη. Ενός καλοστημένου μεν μηχανισμού, που όμως έχει μια μεγάλη αδυναμία – όπως άλλωστε και τα κυβερνητικά συμφέροντα που εκπροσωπεί. Δεν διαθέτει τη στήριξη των ενεργών πολιτών.


Το Γραφείο Τύπου, 4/5/14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου